Sfaturi utile

Cum poate fi îmbunătățită vederea? Sfaturi care vor ajuta să vă recăpătați vederea

 

 

Cum poate fi îmbunătățită vederea? Sfaturi care vor ajuta să vă recăpătați vederea

 

Nutriția adecvată și consumul de alimente care conțin numărul necesar de substante nutritive importante – este una dintre cele mai simple, și cu siguranță cea mai plăcută metodă de a face față deteriorării vederii. 

Pentru a îmbunătățu vederea poate fi consumat sucul de pătrunjel, nu mai mult de 40 ml pe zi. Acesta poate fi amestecat cu apa sau cu alte sucuri de legume, cum ar fi castraveții.

Campion privind conținutul de substanțe care sînt benefice pentru ochi este spanacul, dar cele mai bune sînt afinele care conțin cele mai multe săruri de mangan și derivații lor.

Ce mîncăm pentru a păstra vederea

Beta-caroten, vitamina C, vitamina E, zinc, omega-3 acizi grași: portocale, kiwi, morcovi, caise uscate, varză, legume cu frunze verzi, cum ar fi varza de Bruxelles, spanac, ardei, nuci, legume, produse lactate și ouă;

Vitamina A: ficat, galbenuș de ou, ulei de pește, unt, brînză Cheddar, morcovi și suc de morcov, ardei gras, ceapă verde, pătrunjel, spanac, salată verde măcriș;

Vitaminele grupei B: pește, curcan, lapte, brînză, brînză de vaci, pîine de secară, germeni de grîu, legume, leguminoase, soia, cartofi, nuci;

Vitamina C: fructe de măceș și scoruș, citrice, cătină, ardei roșu, varză, rosii;

Potasiu: caise, stafide, pepene galben, țelină, miere, oțet de mere;

Fosfor: pește și fructe de mare;

Fier: soiuri de mere acre, cum ar fi Antonovka.

Legea fundamentală a științelor medicale cu privire la mușchi este: „Dacă nu îi folosiți, ei vor deveni slabi”. Anume acest lucru se întîmplă și în cazul ochilor: Dvs. stați în fața monitorului în cea mai mare parte a zilei și nu utilizați mușchii ochilor necesari pentru a privi în departare. Astfel apare miopia modernă.

Dacă, în același timp, începeți să purtați ochelari, atunci situația începe să se dezvolte mult mai repede, dar nu în avantajul Dvs.: ochii cu ochelari se încordează și mai puțin, ei nu mai au necesitatea să se uite la ceva și să se încordeze. Astfel, pentru a inversa procesul, trebuie să atrenați mușchii ochilor și să-i păstrați în tonus.

Iată cele mai bune 9 modalități de a face acest lucru:

1. Evitați supraîncordarea ochilor pe parcursul zilei. La fiecare 2-3 ore, închideți ochii pentru cîteva minute și savurați liniștea.

2. Există 16 exerciții de bază și bine-cunoscute pentru ochi. Făceți-le în fiecare zi în ordinea corespunzătoare.

3. Dacă purtați ochelari, reduceți treptat din timpul purtării. Scoteți-i cît mai des.

4. Masați-vă ochii cu mișcări circulare moi. Deplasați-vă de la 1 la 6 așa cum este arătat în desen:

Pentru a apăsa pe globul ocular, cel mai bine este să utilizați degetul mijlociu și cel arătător. În acest proces, ar trebui să simțiți presiune, dar nu durere.

5. În timpul plimbării în aer liber, încercați să priviți cît mai des undeva în depărtare, nu sub picioare.

6. Beți suc de morcovi. Cît mai des posibil. Este de dorit în fiecare zi.

Și dacă doriți un efect maxim, adăugați în pahar o picătură-două de ulei de măsline: nu va schimba gustul, dar este ideal pentru asimilarea substanțelor necesare pentru ochi.

7. Cînd vă simțiți ochii obosiți, clătiți-i cu apă caldă.

8. Nu stați în fața ecranelor calculatoarelor, smartphone-urilor sau televizoarelor cel puțin cu două ore înainte de culcare.

9. Încercați exercițiul indian „Trataka”.

 

Sursa