Pentru dimineți frumoase de weekend, petrecute alături de familie, să ne răsfățăm cu o delicioasă și aspectuoasă Tartă aperitiv cu brânzeturi și roșii cherry multicolore!
Ingrediente:
Pentru aluat:
500 g făină
100 g unt gras
1 ou
150 g iaurt
1 lingură oțet
1 plic praf de copt
1/2 linguriță sare
1 vârf linguriță bicarbonat de sodiu
Pentru umplutură:
1 ceapă medie
500 g brânză de vaci, proaspătă
250 g brânză sărată
200 g mozzarella rasă
3 ouă
50 g unt
roșii cherry multicolore
sare
frunze de busuioc
Mod de preparare:
Pentru aluat de tartă, se amestecă într-un vas, făina cu praful de copt și sarea, apoi se face o adâncitură la mijloc, unde se pune untul bucățele, oul și iaurtul în care s-a dizolvat bicarbonatul.
Se frământă un aluat ferm, care se dă la rece 30 de minute, acoperit cu o folie alimentară.
Se îmbracă cu acest aluat pereții interiori a două forme de tartă de 24 cm.
Pentru umplutură, se toacă ceapa solzișori și se călește ușor în untul topit, apoi se lasă să se tempereze și se amestecă cu brânza, frunze de busuioc rupte și două ouă.
Se întinde compoziția de brânză peste aluatul din formele de tartă și se așază din loc în loc, rondele de roșii cherry multicolore.
Se unge deasupra cu oul rămas, amestecat bine, se presară mozzarella rasă și se coace delicioasa Tartă aperitiv cu brânzeturi și roșii cherry multicolore, pentru 20-25 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade.
Pofta buna!