Iata cateva remedii naturale pentru artrita:
Artrita este adesea tratata cu medicamente simptomatice sau de calmare, ale caror efecte secundare pot fi multe. Medicina alternativa este asadar perfecta, ea permite sa aiba aceleasi proprietati analgezice si antiinflamatorii pentru a lupta impotriva acestei boli.
Pentru ca tratamentul sa fie eficient, este posibil sa luati anumite masuri zilnic, in special:
Luati in considerare activitatea fizica adecvata starii dumneavoastra.
Mentineti o greutate sanatoasa pentru a limita stresul asupra articulatiilor.
Adopta o dieta echilibrata si alcalina.
Opteaza pentru masaje articulare.
Faceti terapii de relaxare, atat pentru corp, cat si pentru minte.
Iata cateva plante pe care le puteti lua ca ceai de plante pentru a trata artrita.
Ideal este sa luati 2 sau 3 cani pe zi timp de cel putin 3 luni.
Sarsaparila:
Este o planta excelenta pentru combaterea artritei. Are proprietati diuretice datorita continutului de saponina si ajuta in tratamentul reumatismului, osteoartritei si gutei prin imbunatatirea mobilitatii articulatiilor si reducerea durerii.
Este important de mentionat ca numai radacinile si frunzele pot fi consumate si au beneficii terapeutice. Fructele (bile mici rosii) sunt otravitoare.
Se recomanda sa nu se depaseasca dozele prescrise de un medic fitoterapeut, deoarece poate provoca greata sau probleme hepatice, atunci cand este luata in doze mari.
Ceai verde:
Este o bautura traditionala si faimoasa in multe tari. Bogat in antioxidanti si flavonoide, ceaiul verde ajuta la combaterea inflamatiei cauzate de artrita. De aceea, consumat zilnic, previne aparitia acestei boli degenerative.
In caz de anemie, este indicat sa consumi ceai verde fara alimente deoarece ingreuneaza absorbtia fierului de catre organism.
Coada-calului:
Aceasta planta are proprietati foarte utile pentru combaterea artritei. Proprietatile sale diuretice lupta impotriva excesului de lichid cauzat de inflamatie. De asemenea, permite remineralizarea osoasa, tratamentul reumatismului si osteoartritei, precum si consolidarea fracturilor. Continutul sau ridicat de potasiu si magneziu il face excelent pentru sanatate.
Coada-calului nu este destinata utilizarii cu probleme renale sau cardiace, copiilor si femeilor insarcinate.
Curcuma:
Turmericul are proprietati antioxidante, anticancerigene si antidepresive. Cu toate acestea, principala sa proprietate este antiinflamatoare. Din acest motiv, este ideal pentru combaterea artritei si a tuturor tipurilor de dureri articulare. Ai de ales intre a-l consuma sub forma de infuzie sau a-l adauga in preparatele tale preferate. Totusi, daca te hotarasti sa adaugi turmeric in preparatele tale, fii constient ca are o aroma destul de speciala si ca coloreaza foarte puternic alte alimente in galben. Adaugati intotdeauna un praf de piper cayenne la curucma. Acest lucru ii mareste calitatile de zece ori, in sfarsit gandeste-te mereu la consumul unui ulei cu turmeric (de exemplu ulei de cocos sau de masline) asta permite o mai buna absorbtie a acestui condiment magic!
Aportul de turmeric este strict contraindicat in caz de obstructie a cailor biliare.