Panificatie Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cum sa faci cornulete pufoase cu dulceata, bune de ti se topesc in gura. Reteta furata de la bunica

 

 

Cum sa faci cornulete pufoase cu dulceata, bune de ti se topesc in gura. Reteta furata de la bunica

 

Aceasta reteta este foarte simpla. Cornuletele sunt gata imediat si se vor topi in gura, cu conditia sa respectati un truc folosit de multe ori la prepararea aluaturilor.

Ingrediente: 

Pentru aluat 

400 grame de faina

Sucul de la o lamaie

300 grame de unt

150 grame zahar pudra

Un plic zahar vanilat

Un praf de sare

Pentru umplutura 

Dulceata de visine

100 grame de nuci

Coaja de la o lamaie

Zahar pudra

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, amestecati faina cu un praf de sare, untul moale, sucul de lamaie, zahar vanilat si zharul pudra. Amestecati bine ingredientele, eventual cu ajutorul mixerului.

Lasati aluatul sa stea pentru 30 de minute, apoi se intinde cu sucitorul, se impacheteaza si se procedeaza astfel de 2-3 ori. In acest fel cornuletele vor iesi foarte fragede.

Separat, nucile se rumenesc usor in tigaie apoi se macina si se amesteca cu dulceata si coaja de lamaie. Intindeti o foaie subtire de aluat si taiati patratele. Pe fiecare patratel puneti dulceata cu nuci si rulati frumos.

Cornuletele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor si se scoate cand cornuletele capata o culoare aurie. La final se pudreaza cu zahar.

 

Pofta buna!

 

Sursa:  Bensan