Caderea parului este adesea asociata cu stresul, sarcina, menopauza sau scaderea in greutate.
Este normal ca organismul sa aiba o reactie in conditii de stres iar reactia este adesea caderea parului. Stresul poate cauza dezechilibru hormonal, ducand la o caderea a parului excesiva.
Aceasta problema poate distruge stima de sine, facandu-va nesigur(a) si retras(a). De asemenea puteti ajunge sa cheltuiti sume mari de bani pe produse care nici macar nu ajung sa aiba efectul pe care vi-l doriti.
Ceea ce trebuie sa faceti daca va gasiti in aceasta situatie este sa renuntati imediat la produsele de pe piata si sa va orientati catre produse naturiste. Natura poate trata orice boala, inclusiv caderea parului. Cea mai buna solutie ne-o ofera frunzele de guava (le pueti gasi la magazinele naturiste/plafar). Acestea opresc caderea parului si stimuleaza cresterea acestuia.
Frunzele de guava sunt bogate in vitamina B, esentiala in cazul acestei probleme.
Mod de preparare:
Puneti un litru de apa intr-un recipient si adaugati o mana de frunze de guava. Puneti pe foc si lasati la fiert timp de 20 de minute, dupa care lasati preparatul sa se raceasca. Masati scalpul cu acest amestec si lasati sa actioneze cateva ore inainte de a spala parul.
Rezultatele pot fi si mai bune daca folositi amestecul inainte de a merge la culcare, astfel puteti lasa sa actioneze pe durata intregii nopti. Puneti pe cap o casca de dus, pentru a nu uda perna, si spalati a doua zi.
Căderea ușoară a părului în timpul zilei este considerată normală, mai ales dacă o persoană a slăbit brusc, se confruntă cu stres zilnic sau are boli cronice.
De asemenea, nasterea recenta poate afecta caderea parului. Cu toate acestea, uneori, căderea părului începe să amenințe chelie. Din fericire, există câteva modalități simple și eficiente de a-ți păstra părul și chiar de a-l face mai puternic.
În fiecare zi , Otosh caută modalități de funcționare și informații despre instrumente care pot ajuta cititorii noștri. Astăzi, am compilat cu atenție o selecție de sfaturi care cu siguranță vor fi utile în lupta împotriva căderii părului. Nu uitați să le salvați.
1. O dietă de produse care stimulează creșterea părului
Nutriția necorespunzătoare poate provoca căderea părului. Adaugă alimentele potrivite în dieta ta și lucrurile se pot schimba.
-
- Ouăle sunt bogate în proteine și biotină, care sunt necesare pentru creșterea părului.
- Spanacul conține fier și vitamina A, care sunt necesare pentru creșterea părului.
- Somonul și alți pești grasi sunt cea mai bună sursă de acizi omega-3, care sunt responsabili pentru grosimea părului.
- Avocado este literalmente umplut cu vitaminele E și C, precum și cu acizi grași foarte importanți, care au un efect pozitiv, inclusiv asupra părului.
- Carnea este o altă sursă de proteine și fier, care sunt necesare pentru sănătatea părului.
2. Faceți un masaj cu ulei pentru scalp
Masajele pentru scalp și măștile cu diferite uleiuri pot fi la fel de benefice pentru creșterea părului ca și schimbarea dietei. Aceste măsuri ajută la ameliorarea tensiunii și la activarea foliculilor de păr.
- Uleiul de rozmarin este folosit pentru a trata chelie și pentru a stimula creșterea părului. Masați scalpul de câteva ori pe săptămână cu o cantitate mică de ulei.
- Uleiul de muscata favorizeaza si cresterea parului. Îl poți amesteca cu un ulei purtător și îl poți folosi ca mască sau îl poți adăuga în șampon și îl poți folosi ca de obicei.
- Gelul de aloe vera funcționează bine împotriva mătreții, despre care se știe că provoacă mâncărimi ale scalpului. Pieptănarea dăunează pielii, iar rănile mici, erupțiile cutanate și iritațiile afectează negativ creșterea părului și duc la căderea părului. Sucul de aloe vera este cunoscut pentru proprietățile sale de vindecare a rănilor.
3. Foloseste suc de ceapa
Ceapa, desigur, nu are cel mai plăcut miros, dar poate fi un remediu eficient pentru chelie. Sucul său conține substanțe nutritive utile pentru foliculi. Îmbunătățește starea părului și promovează creșterea acestuia. Puteți stoarce sucul sau măcinați ceapa într-un blender și apoi frecați ușor pasta rezultată în scalp.
4. Bea ceai verde
Ceaiul verde este una dintre principalele surse de antioxidanți. Este recomandat ca supliment în tratamentul diferitelor boli. Ceaiul conține galat de epigalocatechină, care afectează creșterea părului.
Într-un mic studiu, voluntarii care sufereau de chelie au luat un nou supliment. Include extract de ceai verde, vitamina D, omega-3 și 6 tipuri de acizi grași. Rezultatele au arătat că o creștere semnificativă a părului a fost observată la 80% dintre participanți.
5. Verificați nivelul de vitamina D
Poate exista o legătură între nivelul scăzut de vitamina D și alopecia areata. Prin urmare, persoanele care se confruntă cu problema căderii părului ar trebui să consulte un specialist și să verifice nivelul de vitamina D.
Luarea de vitamine pe bază de rețetă, o dietă sănătoasă și expunerea la soare vor ajuta la oprirea căderii părului mult mai repede decât credeți.
6. Nu vă pieptănați părul când este ud
>
Coafarea părului imediat după spălarea părului provoacă daune vizibile. Dacă faci acest lucru în mod regulat, poate duce la căderea părului și chelie. În schimb, lasă-ți părul să se usuce natural și apoi pieptănează-l ușor cu un pieptene cu dinți fini.
7. Folosește ulei de semințe de dovleac
Într-un studiu științific amplu, participanții la un experiment cu chelie androgenetică (masculină) au fost rugați să ia suplimente cu ulei de semințe de dovleac, iar un alt grup de oameni au fost rugați să ia un placebo. Participanții primului grup au avut o creștere semnificativă a părului.
Și, deși oamenii de știință nu au studiat încă în mod corespunzător această problemă, adăugarea uleiului de semințe de dovleac în dietă cu siguranță nu va duce la nimic rău și poate chiar va contribui la lupta împotriva căderii părului.
8. Spală-te pe cap cu șampon de lemn dulce (rădăcină de lemn dulce).
Lemnul dulce chinezesc are multe proprietăți utile. Stimulează foliculii de păr, susține creșterea și reduce rărirea părului. Cel mai ușor este să utilizați rădăcina de lemn dulce sub formă de șampon. Puteți cumpăra un șampon natural pe bază de plante cu lemn dulce și îl puteți folosi în fiecare zi.
9. Încearcă să folosești ghimbir
Potrivit unui alt studiu, ghimbirul conține compuși bioactivi care au un efect pozitiv asupra creșterii părului. În plus, are proprietăți antifungice, antioxidante și antimicrobiene.
Puteți folosi suc sau ulei de ghimbir sub forma unei măști hrănitoare pentru scalp. Se amestecă cu un ulei purtător (cum ar fi nucă de cocos, argan sau jojoba) și se aplică pe păr. Pune-ți un capac pe cap și spală-l după 30 de minute.