Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Cum sa tii bradul de Craciun verde saptamani in sir. Un truc eficient

 

 

 

 

Bradul de Crăciun este nelipsit în aceste zile din casă. Fie că este vorba de unul natural sau artificial, este un simbol al sărbătorilor de iarnă, iar lumea îl așază la loc de cinste în casă.

Dacă ești una dintre persoanele care adoră mirosul de brad proaspăt tăiat, atunci probabil că știi că atunci când este cald în casă, bradului încep să îi cadă ace, iar unii se usucă foarte repede și ajung pâna la finalul sărbătorilor de iarnă să își schimbe culoarea.
Pentru ca acesta să reziste mai mult, este de preferat să fie amplasat departe de sursa de căldură din cameră şi să fie pulverizat zilnic cu apă.

Există, însă, şi trucuri mai puţin ştiute. Iată câteva dintre ele:
1. Ţineţi-l departe de banane – chiar dacă Moşul aduce dulciuri şi fructe, pe care le aşază sub brad, este bine sã nu fie lăsate sub pom. Asta pentru că bananele elimină etilenă, o substanţă ce grăbeşte uscarea bradului şi căderea acelor de pe cetini.

2. „Hidratează-l” cu limonadă – chiar dacă a fost tăiat copacul, el poate absorbi încă lichidele. Chiar dacă îl stropești zilnic sau l-ai aşezat cu tulpina într-un bol cu apă, este bine să adaugi şi câteva picături de lămâie şi puțin zahăr. Limonada îl va ajuta să-şi păstreze prospeţimea mai multă vreme.

3. Un alt secret pentru a-l ajuta să fie la fel ca în ziua în care l-ai cumpărat este sî îi dai să „bea” votcă – dacă adaugi şi câteva picături de vodcă la „băutura” de mai sus, e şi mai bine. Alcoolul va menţine apa limpede, pentru că ucide bacteriile.

4. Aspirină – acidul salicilic este şi el de ajutor. Câteva pastiluţe diluate în apa în care ai pus tulpina bradului va ţine bacteriile departe şi îi va lungi viaţa pomului de Crăciun, informează realitatea.net.

 

Sursa: Poate nu stiai