Ingrediente:
15 foi placinta
150 g migdale
250 g miez de nuca
125 g fistic nesarat neprajit
200 g miere de salcam
150 g unt
100 g zahar pudra
4 linguri apa de flori de portocal
Mod de preparare:
1. Se maruntesc la robot nucile, migdalele si fisticul si apoi se adauga zaharul pudra, 2 linguri apa de flori de portocal si 100 g unt topit.
2. Se taie 5 foi de placinta pe masura vasului de copt si se pun intr-un prosop umezit, pentru a nu se usca. Se ia foaie cu foaie si se unge cu cele 50 g unt topit.
3. Foile se pun in tava pe masura ce se ung, se intinde jumatate din cantitatea de fructe uscate cu unt, se acopera cu alte 5 foi unse cu unt si se intinde restul de umplutura. Se acopera cu cele 5 foi ramase si unse cu unt.
4. Cu un cutit se decupeaza viitoarele baclavale si se da tava la cuptor pentru 20 de minute.
5. Intre timp, cele doua linguri de apa de flori de portocal se pun pe foc cu mierea si, cand baclavaua s-a copt, se toarna siropul cald imediat ce s-a scos tava din cuptor. Se lasa cel putin o zi inainte de a o servi presarata cu fistic.
Pofta buna!
Sursa: Bensan Romania