Ingrediente:
500 gr lapte praf
1 pachet de unt
250 gr zahar tos
150 ml apa
2 pliculete de zahar vanilat
50 gr alune / arahide / nuci decojite
2 linguri de cacao
Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita pe foc zaharul si apa.
Se fierbe continutul la foc domol timp de 7 minute din momentul in care zaharul s-a topit.
Se adauga zaharul vanilat. Se topeste instant dupa care se stinge focul.
Se adauga untul si se amesteca pana se topeste.
De preferat este sa folositi o cratita de teflon si o lingura de lemn plata.
Dupa ce s-a topit si untul se adauga laptele praf si alunele. Se amesteca.
Se aseaza pasta respectiva intr-o tavita de staniol, caserola de plastic.
Se lasa afara la racit, ulterior se poate pune la frigider sau chiar 20-30 min. la congelator. Taiati apoi cubulete.
Pofta buna!
Sursa: Scribd