Dacă aveţi poftă de maioneză, nutriţioniştii va sfătuiesc să o preparaţi în casă, din ouă proaspete şi ulei de măsline.
Evitaţi ouăle de raţă, fiindcă pot vehicula Salmonella. Utilizaţi zeamă de lămâie stoarsă pe loc, nu acid citric sau suc de lămâie industrial. Maioneză trebuie consumată ocazional. Pentru post, este bine să optăm pentru maioneza din cartofi.
Ingrediente:
- 2 cartofi
- o lingură de muştar
- suc de lămâie proaspăt stors
- sare şi piper după gust
- ulei
Mod de preparare:
Curăţăm cartofii şi îi fierbem în apă şi cusare. După ce sunt gata, se scot şi se lasă la răcit, apoi se fac piure. Adăugăm muştarul şi o lingură de ulei, amestecând în continuu.
Se completează compoziţia cu muştar şi ulei până la obţinerea compoziţiei dorite.
Adăugăm sare şi piper după preferinţe.
Pofta buna!