Acum ca se apropie sarbatorile sa ne amintim de traditiile si de obiceiurile romanesti, dar mai ales de bunicile noastre de la tara care se pregatesc din timp si aduna coji de ceapa pentru a vopsi ouale de Paste. Dar nu doar la tara intalnim acest obicei, ci si la oras si asta pentru ca tot mai multe gospodine aleg sa inroseasca ouale dupa aceasta metoda cunoscuta, in ciuda faptului ca o astfel de activitate cere timp. Daca nu v-ati dat seama de subiectul acestui articol va spunem noi. Este vorba despre idei practice de a colora ouale intr-un mod cat mai natural.
Suntem siguri ca toate cititoarele noastre cunosc aceasta metoda de a vopsi oua in coji de ceapa, insa trebuie sa va spunem ca mai exista si alte legume in zeama carora le putem colora.
O leguma ideala pentru a vopsi oua este sfecla rosie. Trebuie sa stiti ca apa in care s-a fiert sfecla imprima o nuanta care se indreapta mai degraba spre un rosu purpuriu decat spre un rosu aprins. Iata!
Spre exemplu pentru a avea pe masa de Paste oua verzi, le putem vopsi in apa in care am fiert spanac sau urzici.
Nu putem incheia fara sa va aducem aminte de imprimeurile pe care le puteti obtine cu ajutorul frunzelor, dar si despre o metoda mai putin cunoscuta de a obtine forme geometrice cu ajutorul elasticilor. Nu ne credeti? Priviti imaginile de mai jos.
Apa in care s-a fiert varza rosie, coloreaza ouale in albastru si nu in rosu cum poate ati crezut la inceput.
Stiati ca apa in care s-a fiert cafea imprima oualor o nuanta maronie? Puteti incerca si voi!
Galbenul il obtinem din pulbere de turmeric, un puternic colorant natural.