Patrunjelul este plin de nutrienti utili pentru mentinerea sanatatii. In acest articol iti voi oferi mai mutle detalii despre efectele benefice ale patrunjelului asupra rinichilor.
Patrunjelul este o planta populara in intreaga lume. Proprietatile sale vindecatoare sunt foarte cunoscute. In plus, aceasta planta este foarte populara si in gastronomie, datorita gustului sau delicios, intens.
In randurile ce urmeaza vom vorbi despre numeroasele beneficii ale patrunjelului pentru rinichi.
Rolul rinichilor
Rinichii filtreaza sangele si lucreaza 24 ore pe zi, 7 zile pe saptamana. Ei proceseaza tot ceea ce-i oferi corpului si separa substantele necesare organismului, de cele inutile. Dupa o astfel de segregare, toate deseurile sunt excretate prin urina.
Obiceiurile zilnice, care pot include o dieta saraca in nutrienti si/sau un stil de viata sedentar, promoveaza acumularea de toxine in organism. Acest lucru obliga rinichii sa lucreze la capacitate maxima. In acest caz, pe langa adoptarea unui stil de viata mai sanatos, utilizarea remediilor natural poate usura munca si imbunatati starea rinichilor.
Patrunjelul imbunatateste sanatatea rinichilor
Patrunjelul are efect diuretic si ajuta la eliminarea excesului de lichid din organism. Sanatatea rinichilor este cruciala pentru acest proces prin care se elimina deseurile si toxinele din organism.
Curatarea rinichilor nu este , insa, singurul efect benefic al patrunjelului. De asemenea, ajuta la prevenirea formarii pietrelor la rinichi si a calculilor biliari.
Proprietati antiinflamatorii ale patrunjelului
Planta contine, de asemenea, ingrediente active, cum ar fi apigenina, care este un agent antiinflamator natural. In plus, patrunjelul este o sursa bogata de flavonoide, care sunt antioxidanti puternici pentru organism.
De asemenea, este bogat in vitamina C si quercetina, alti antioxidanti naturali care au si efecte antiinflamatorii.
Patrunjelul ajuta la eliminarea deseurilor si ajuta la curatarea rinichilor
Pe langa beneficiile pe care le are asupra rinichilor, patrunjelul are un efect pozitiv si asupra proceselor digestive, deoarece cotine antioxidanti.
Patrunjelul stimuleaza digestia si functia renala. Practic, patrunjelul ajuta la imbunatatirea digestiei si la eliminarea eficienta a deseurilor. In plus, nu trebuie sa uitam ca frunzele de patrunjel au si efect carminativ. Prin urmare, ajuta la ameliorarea flatulentei, prin prevenirea formarii gazelor in tractul digestic.
Patrunjelul ajuta la dizolvarea pietrelor la rinichi
Pietrele la rinichi sunt depozite minerale acumulate in interiorul rinichilor sau alte tractului urinar.
Deoarece patrunjelul contin o cantitate mica de sodiu, stabilizeaza tensiunea arteriala. In plus, ajuta la prevenirea problemelor renale si cardiovasculare. Trebuie sa precizam ca hipertensiunea arteriala poate deteriora si intari vasele de sange din rinichi, ducand astfel la acumularea deseurilor nedorite si la formarea pietrelor la rinichi.
Diuretic natural
Patrunjelul contribuie la cresterea productiei de urina si reducerea retentiei de apa. Prin urmare, are un efect de curatare asupra rinichilor. Semintele de patrunjel au si ele efect diuretic.
Acestea promoveaza excretia de apa si, prin urmare, reduc retentia de lichide. Efectul lor diuretic este rezultatul a doua componente principale: apiol si miristicina.
De asemenea, trebuie sa mentionam ca patrunjelul este plin de nutrienti care controleaza efectele negative ale bacteriilor, ciupercilor si parazitilor.