Din cele mai vechi timpuri, strămoșii noștri pregăteau un cvas miraculos pentru sănătate, iar contemporanii au descoperit o altă proprietate importantă în el – capacitatea de a reduce greutatea și de a accelera metabolismul. Cvasul de casă pentru scăderea în greutate este mai sănătos decât multe băuturi cumpărate. Acest articol conține cele mai bune rețete. Toate sunt pregătite acasă și fără drojdie.
Cvas de ovăz pentru scăderea în greutate
Cursul de administrare a cvasului durează 2 săptămâni. După 2 săptămâni, va exista o îmbunătățire vizibilă a digestiei și o pierdere de kilograme.
Pentru un borcan de trei litri, va fi suficient să luați 0,5 kg de ovăz sau fulgi de ovăz. Spălăm în prealabil, turnăm în recipientul nostru și umplem cu apă fiartă. Adăugăm aproximativ 3 linguri de zahăr pentru a începe procesul de fermentare.
Apoi, ar trebui să legați gâtul borcanului cu tifon și să lăsați 2 zile. După acest timp, ar trebui să se formeze un film pe suprafața cvasului de ovăz – acesta este un semn sigur că băutura este gata. Acum puteți scurge lichidul și puteți bea pentru pierderea în greutate, 1 pahar cu 30 de minute înainte de mese.
Rețetă slabă de cvas de sfeclă
Radeți o sfeclă mare sau 2 sfecle mici, adăugați o coajă veche de pâine de secară și turnați 2 litri de apă rece. Se amestecă cu 4 linguri de zahăr. Se lasă 3-4 zile, apoi se dă la frigider.
Beneficiile cvasului de sfeclă: elimină colesterolul, îmbunătățește metabolismul, ajută la bolile cardiovasculare, dilată vasele de sânge, curăță intestinele și este util pentru obezitate.
Cum să beți cvas de sfeclă: 0,5 căni cu o jumătate de oră înainte de mese (nu mai mult de 5 căni pe zi). Dacă corpul a început să se curețe prea des, atunci nu mai luați pentru o vreme sau reduceți cantitatea de băutură pe zi.
Poate servi drept „ajutor de urgență” pentru crizele hipertensive. Luând un pahar de cvas proaspăt de sfeclă în 20 de minute scade tensiunea arterială. Și simptomele sunt ușurate imediat. Un astfel de tratament normalizează tensiunea arterială și, în unele cazuri, acest efect durează ani de zile. Dar beneficiile acestei băuturi nu se limitează la normalizarea tensiunii arteriale. Cvasul sfeclei ne ajută întregul corp. Cvasul sfeclei dilată vasele de sânge, normalizează contracția lor ritmică, previne blocarea vaselor de sânge, ne curăță limfa, tractul digestiv, ficatul, rinichii, este util pentru ateroscleroză. Această băutură, în primul rând, este indicată persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, anemie cu deficit de fier, tulburări metabolice. Cvasul de sfeclă roșie este un agent natural de restaurare unic, care poate îmbunătăți metabolismul și digestia, elimina constipația și alte probleme intestinale. Având în vedere efectul benefic asupra metabolismului, cvasul sfeclei este recomandat persoanelor obeze. Combinând sport, dietă și cvas de sfeclă, puteți obține rezultate uimitoare în pierderea în greutate în cel mai scurt timp posibil.
Nu este recomandată în cazul următoarelor boli:
- Colelitiaza (calculi biliari);
- gută;
- boli digestive în faza acută.
Cvasul pe bază de plante conform lui Bolotov
Mulți oameni cunosc următoarea rețetă de cvas din celandina cu adaos de zer din lapte, care a fost inventată de academicianul Bolotov. Această băutură vindecătoare ajută la curățarea organismului de toxine și descompunerea grăsimilor. De asemenea, întărește sistemul imunitar și este adesea folosit pentru răceli.
Ar trebui să fie pregătit după cum urmează: într-un borcan de trei litri turnați 1 cană de frunze de celidină tocate, 200 g zahăr, 0,5 litri zer din lapte și umpleți întregul conținut cu apă curată până la vârf. Un astfel de cvas va fi gata peste 10 zile. Pentru pierderea în greutate, ar trebui să se bea în fiecare zi cu 30 de minute înainte de mese.
Cvas din flori de trandafir : 2 kg de fructe de coacăz roșu, 0,5 kg de flori de trandafir roșu, se toarnă 3 litri de apă rece, se pune într-un loc rece timp de 2-3 zile.
Cvas de morcov : radeți 2kg morcovi, adăugați 0,5kg zahăr, 50g drojdie diluată în apă caldă, 1 felie de pâine neagră, 4l apă fiartă caldă, acid citric, scorțișoară și cuișoare după gust, puneți la foc pentru 10- 12 ore. Într-o zi, cvasul este gata.
Cvas din afine: pentru 1 kg de afine, turnați 5 litri de apă, fierbeți 5 minute, adăugați 2 căni de zahăr, răcoriți, adăugați 10 g de drojdie diluată, puneți-o într-un loc cald timp de 10-12 ore. Cvasul va fi gata în 3 zile.
Cvas de cireșe : curățați 4 kg de cireșe, turnați 8 litri de apă, fierbeți 5-10 minute, strecurați, adăugați 300 g zahăr, 35-40 g stafide, puneți 10-12 ore pentru fermentare, strecurați din nou și puneți în sticle.
Cvas de zmeură: Se toarnă 800 g de zmeură, se toarnă 4 litri de apă clocotită, se fierbe, se lasă 2-3 ore, se strecoară, se adaugă 25 g drojdie diluată în apă caldă, 250 g zahăr, 3 g acid citric și puneți-l într-un loc cald timp de 10 12 ore, strecurați-l din nou, puneți-l în sticlă, dați-l la frigider.
Cvas de casă pentru scăderea în greutate
Cvas de lămâie
Pentru această băutură, veți avea nevoie de 3-4 lămâi mari. Cel mai bine este să le opărești în prealabil cu apă clocotită pentru a te proteja de diverse substanțe chimice cu care produsul este acoperit din abundență pentru a preveni deteriorarea în timpul transportului și depozitării. Strângeți sucul de la lămâile noastre într-un recipient mare pentru cvas, adăugați 2,5 căni de zahăr, 20 de grame de drojdie, 100 de grame de stafide și coaja de lămâie. Pentru procesul de fermentare, 2 zile la temperatura camerei vor fi suficiente. Este mai bine să păstrați în continuare la rece.
Cvas de orez
Pentru 1 litru de apă fiartă răcită, luăm 4 linguri de orez. Adăugați 3 linguri de zahăr și destul de puține stafide (5-6 bucăți). Se amestecă totul și se lasă să stea 3-4 zile (în funcție de cât de cald este în cameră). După ce filtrăm, îmbuteliam și păstrăm la frigider. O astfel de băutură nu numai că va ajuta la curățarea intestinelor, dar va fi, de asemenea, foarte bună pentru prevenirea osteocondrozei și a durerilor articulare.
Cvas din ghimbir
Pentru cvasul din ghimbir puteți lua 500 de grame de crutoane de secară sau 800 de grame de pâine de secară, turnați apă clocotită peste ele, astfel încât apa să acopere complet masa pâinii. Închideți cu un capac și lăsați la infuzat 5 ore.
Curățăm rădăcina de ghimbir și o tăiem felii (aproximativ 7 bucăți subțiri vor fi suficiente), le umplem cu 4 litri de apă și le fierbem aproximativ 20 de minute după ce începe să fiarbă.
După răcire, adăugați ghimbirul în amestecul de pâine și aduceți la fierbere. Apoi așteptați până când totul se răcește la temperatura camerei. Între timp, luăm 30 g de drojdie și diluăm în apă caldă. Apoi, adăugați drojdia, 0,5 litri de suc de mere și 2 căni de zahăr în băutura noastră. Se amestecă totul bine și se lasă într-un loc cald. De obicei, după 12-18 ore, cvasul de ghimbir este gata. Această băutură are un gust deosebit de bogat și răcoritor.
Sfaturi utile pentru a face cvas pentru pierderea în greutate:
- Ingredientele sunt turnate în apă rece, fierte și răcite sau purificate.
- De obicei, în toate rețetele, cvasul se infuzează într-un borcan de sticlă.
- Acoperiți-l cu tifon.
- Asigurați-vă că există o distanță mică între tifon și vârful apei – 3-4 centimetri.
- Zahărul poate fi înlocuit cu miere într-un raport de 1-2 linguri. În mod sigur, mierea trebuie să fie naturală, de preferință obișnuită, fără alge etc. Adăugarea de miere poate scăpa de mucegaiul obișnuit.
- Pentru gust și fermentare, puteți adăuga stafide la orice cvas (aproximativ 4-6 bucăți la 2 litri) în timpul pre-gătit.
- Asigurați-vă că filtrați băutura prin tifon dublu sau triplu înainte de a o bea.