Clatite si Gogosi

Dacă am dovlecel acasă, doar așa îl gătesc. Nu ezita, e un deliciu

 

 

Dacă am dovlecel acasă, doar așa îl gătesc. Nu ezita, e un deliciu

 

Gătiți des clătite acasă? De regulă, acest fel de mâncare celebru este preparat cel puțin o dată la câteva luni. Clatitele sunt delicioase si satioase si pot fi umplute cu o varietate de umpluturi. Din acest motiv, clătitele sunt populare nu numai pentru gospodinele obișnuite, ci și pentru bucătarii din restaurante și cafenele.

În plus, nutriționiștii au acordat atenție clătitelor. Multe clătite dietetice au fost create recent. De exemplu, clătite făcute din fulgi de ovăz sau dovlecel. Să vă spunem cum să gătiți clătite cu dovlecei.

 

Ingrediente:

  • dovlecel – 1 buc.;
  • cartofi – 1 buc.;
  • ouă – 3 buc.;
  • lapte – 250 ml;
  • făină – 130 g;
  • praf de copt – linguriță;
  • ulei vegetal – 2 linguri;
  • sare – ½ linguriță.

 

Mod de preparare:

Radeți cartofii curățați și dovleceii cu ajutorul tăietorilor mari de răzătoare și amestecați ambele mase.

Spargeți ouăle într-un castron separat și turnați laptele.

Bateți ouăle cu laptele cu un tel până se omogenizează. Se amestecă făina cu praful de copt și se cern într-un bol peste ​​amestecul de ouă.

Turnați ulei vegetal în aluat, adăugați sare și amestecați totul bine.

Amestecați aluatul cu amestecul de legume, adăugați ceapa verde tocată și mărarul după gust.

Se unge o tigaie cu ulei vegetal, se adaugă un polonic de aluat și se formează o clătită.

La foc moderat, prăjiți dovleceii și clătitele de cartofi pe ambele părți până se rumenesc.

Aceste clătite pot fi făcute crocante sau, dimpotrivă, nu crocante. Arata apetisant pe farfurie.

 

Pofta buna!

 

Surșa