Multă lumea ce confruntă cu această problemă în timpul somnului. Multora li se pare ceva jenant și aleg să mintă de cele mai multe ori în legătură cu acest lucru. Totuși, nu este nimic rușinos.
Salivarea în timpul somnului nu ar trebui să te rușineze, ba din contră, este ceva de laudă. Salivarea este văzută ca ceva negativ și de aceea, oamenii tind să nu discute despre asta pentru că nu se simt confortabil.
Somnul odihnitor și adânc: Visele au mai multe faze care nu sunt la fel de egale. Prima fază este cunoscută ca fiind o mișcare rapidă a ochiului. În timpul acestei faze, corpul intră într-un somn adânc și de aceea, atunci ne odihnim cel mai mult. În timpul acestei faze, faza în care dormim cel mai adânc și ne odihnim cel mai mult, apare de cele mai multe ori salivarea și este un proces extrem de normal.
Oare salivezi în somn pentru că dormi ca un bebeluș? Specialiștii susțin că un adult este complet deconectat, iar creierul este sunt complet închise pentru a se putea odihni. De cele mai multe ori, atunci când dormim, deși nu ne dăm seama, salivăm și înghițim, însă în acest proces salivăm și nu mai înghitem. Așa apare problema în cauză.
În momentul în care dormi adânc și te odihnești, corpul tău se relaxează complet și acest lucru înseamnă că o să ai și gura deschisă. Nu este nimic negativ, ci înseamnă că visele tale apar printr-un proces natural.
Ce se întâmplă dacă nu salivăm niciodată? Dacă e afli printre oamenii care nu salivează niciodată, nu este nimic în neregulă cu tine și nu înseamnă că ești pus în pericol. Înseamnă că nu te odihnești bine pentru că neuronii tăi nu se recuperează deloc.
Salivatul este un semn bun! Dacă adormi și salivezi, ajungi să ai o calitate a somnului foarte bună și este ceva extrem de pozitiv pentru sănătatea ta. Nu ești tu de vină pentru asta și este un proces cât se poate de natural. Este foarte important să ne asigurăm că avem o respirație corespunzătoare și că nu avem întreruperi.
Este important să avem grijă de igiena din timpul somnului și să atingem orele necesare de odihnă. Este foarte bine dacă respectăm aceste lucruri pentru că neuronii trebuie să se recupereze.
Sursa: Tarameafrumoasa