Ingrediente:
- 1 pachet foi cremşnit (cremeş)
- 250 ml frişcă lichidă
Pentru Cremă
- 500 ml lapte
- 4 ouă
- 4 linguri făină
- 10 linguri zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
Pentru Servit
- 150 g zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Faina cu 100 ml lapte se amesteca si se lasa deoparte. Restul laptelui împreuna cu ouale, zaharul si zaharul vanilinat se pun pe foc amestecând continuu.
2. Când fierbe, se pune compoziţia de faina cu lapte si se continua fierberea amestecând continuu. Este gata când se obţine o crema groasa. Se lasa sa se raceasca si apoi se mixeaza pentru a obţine o crema foarte fina.
3. În tava de aragaz se asaza o prima foaie, se toarna crema care se întinde cu o spatula sau cu un cuţit cu lama groasa, apoi se toarna frisca bine batuta, se niveleaza, se acopera cu o alta foaie si se da la rece de pe o zi pe alta.
4. Se taie cu un cuţit foarte bine ascuit si se serveste presarata cu zahar pudra din abundenţa.
Pofta buna!
Sursa: Vreau DOUA Portii