Scade riscul pentru cateva tipuri de cancere
Cateva studii au aratat ca, riscul colateral de cancer poate fi redus prin consumul moderat de cafea.
Acest fapt poate fi atribuit proprietatilor anti-cencerigene pe care le are cafeaua, precum si faptul ca aceasta stimuleaza mobilitatea in colon, dar si alti factori.
Aceste nu sunt singurele tipuri de cancer care pot fi avitate consumand cafea.
Exista date care arata ca riscul de a dezvolta cancer de prostata, cancer oral, cancer endometrial si alte tipuri poate fi redus prin consumul de cafea in mod regulat.
Arde grasimea, accelereaza metabolismul
Cafeina actioneaza ca un stimulator al sistemului nervos, trimitand semnale in corp cu mesajul de a arde grasimea. Cafeina creste nivelul adrenalinei, care este o alta cale de a trimite semnale de metabolizare a grasimii.
Cafeaua taie si pofta de mancare; tot datorita continutului de cofeina care reduce pofta de carbohidrati.
Scade riscul de diabet
Potrivit unui studiu al Harvard Univesity, persoanele care au crescut consumul de cafea in fiecare zi la mai mult de o ceasca, pe o perioada de 4 ani, si-au scazut riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 11% in comparatie cu cu cei care si-au mentinut doza normala de cafea.
Acelasi studiu a aratat ca, scazand consumul de cafea, a crescut riscul de diabet de tip 2 cu 17%.
Asa ca, daca esti predispus sa dezvolti diabet de tipul 2, s-ar putea sa fie timpul sa incepi sa consumi cafea in fiecare zi.
Insa, tine cont ca, in studii s-a folosit o ceasca de cafea neagra cu foarte putin zahar si lapte.
Scade riscul de Alzheimer
Cercetarile au aratat ca daca consumi in jur de 3 cesti de cafea pe zi, poti reduce riscul de aparitie a maladiei Alzheimer, in special daca esti o persoana in varsta.
De fapt, un studiu a aratat ca, cafeaua cu cofeina reduce riscul de dementa.
Acest studiu a implicat participanti care erau in varsta si care erau expusi riscului de a suferi de dementa.
Sustine sanatatea ficatului
Cafeaua nu doar reduce riscul aparitiei cancerului la ficat, insa este afoarte benefica pentru sanatatea generala a ficatului.
Vestea buna este ca atata cafeaua cu cofeina cat si cea decofeinizata au efecte la fel de benefice pentru ficat.
Creste antioxidantii in organism
Cafeaua are o activitate antioxidanta mai mare decat ceaiul verde. De fapt, este sursa numarul 1 de antioxidanti din lume.
Lupta impotriva depresiei
Potrivit World Health Organization, depresia tinde sa devina principala cauza a numeroaselor boli, afectand peste 350 de milioane de oameni in toata lumea.
Din fericire, cafeaua scade riscul depresie in special la femei.
Cafeaua decofeinizata nu are aceleasi efecte.
Masuri de precautie cand beti cafea
Daca vrei sa te bucuri de beneficiile cafelei, ai grija sa legi cafea de buna calitate.
Daca ideea ta despre a bea cafea, este cafeaua de la aparat cu zahar si tot felul de indulcitori atunci mai bine nu mai bea deloc.
Alege in schimb cafeaua neagra fara zahar.
Sursa: Vitabiotic