Dovleacul nu este doar o legumă cu care poți găti supe și să faci o garnitură. Această legumă conține vitamina T, care este importantă pentru oameni, care ajută la reglarea metabolismului în organism.
De ce mulți oameni ignoră dovleacul în alimentația lor dacă această legumă este atât de benefică pentru noi?
Probabil se datorează gustului ambiguu al dovleacului. Cert este că nu tuturor le place gustul dulceag. În acest caz, puteți face un desert din dovleac. Pentru a face acest lucru, trebuie să combinați dovleacul cu produse de patiserie dulci.
Ingrediente:
- ouă – 3 buc.;
- zahăr – 250 g;
- ulei vegetal – 130 g;
- piure de dovleac – 350 g;
- făină – 400 g;
- praf de copt – 2 linguri;
- coaja de portocala;
- caise uscate;
- stafide.
Mod de preparare:
Bateți ouăle cu zahărul folosind un mixer până se formează o masă albă pufoasă. Turnați ulei vegetal în acest amestec și adăugați piure de dovleac.
Amestecați piureul în amestecul de ouă cu o spatulă. Se amestecă praful de copt cu făina, se cerne în amestecul de ouă, se frământă un aluat gros.
Tăiați caisele uscate în bucăți mici, spălați-le și uscați-le în prealabil. Dacă caisele și stafidele uscate sunt învechite, turnați apă clocotită peste ele.
Puneți coaja de lămaie, caisele uscate și stafidele în aluat și amestecați.
Pune aluatul într-o tavă de tort și coace la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Rezultatul final este un tort de dovleac pufos, moale.
Dacă doriți, decorați checul cu zahăr pudră.
Pofta buna!