Panificatie

Delicioase și moi, cornurile armonică. Toți din casă sunt încântați de ele! Trebuie doar să le încerci!

 

 

Delicioase și moi, cornurile armonică. Toți din casă sunt încântați de ele! Trebuie doar să le încerci!

 

Ingrediente:

1 kg faina + –

1,5 cuburi de drojdie proaspătă

2,5 lingurițe de sare

1 lingurita zahar

200 ml apă caldă

200 ml lapte proaspăt cald

250 ml ulei

2 ouă

1 ou + putin ulei.

* Dacă adăugați umplutură, reduceți cantitatea de sare la 2 lingurițe sau 1,5.

Puțin unt sau margarină pentru întins pe chifle înainte de copt

Mod de preparare:

Puneti laptele si apa intr-un bol, apoi dizolvati drojdia in interior. Se adauga sarea, zaharul, uleiul si ouale, se bate si se framanta aluatul, adaugand treptat faina.

Aluatul rezultat trebuie să fie neted și să nu se lipească de mâini.

Se lasa la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul. Il poti pune la cuptor la 50 de grade pentru a creste mai repede.

Frământați apoi aluatul și împărțiți-l în bile mai mici de mărimea unei nuci mai mari. Dacă doriți, puteți face și chifle mai mari.

Fiecare minge este întinsă și tăiată în 5-6 fâșii, dar nu până la capăt (vezi foto).

Rulați chiflele lejer și fără prea multă presiune, începând de la capătul netăiat (unde se pune umplutura, dacă folosiți una) și formând o armonică.

coc răsucire

Acest lucru se repetă cu toate biluțele de aluat.

Aranjați chiflele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasa-le din nou sa creasca, apoi ungem cu un ou batut cu putin ulei.

coc de omidă

Coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana capata o culoare frumoasa, aproximativ 30-40 de minute.

Cu putin timp inainte de sfarsit se unge cu unt sau margarina, apoi se da la cuptor inca 4-5 minute.

briose cu omidă

reteta de chifle cu omida

 

Pofta buna!

 

 Sursa