În articolul de astăzi, vă aducem o rețetă grozavă pentru o delicatesă din brânză de vaci dintr-o tavă. Acest tort fantastic completează perfect o seară in familie.
Ingrediente:
pentru blat:
- 2 oua,
- 3/4 cana zahar
- 1/2 cana ulei,
- 2 cani faina
- 1 cana lapte,
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 pliculet praf de copt,
- 3 linguri cacao
pentru crema:
- 700 ml lapte
- 2 plicuri budinca cu aroma de vanilie
- Zahar (dupa gust)
- 500 gr crema de branza,
- 100 gr unt
pentru glazura:
- 300 ml smantana pentru frisca 30%
- 100 gr ciocolata
Mod de preparare:
In aluatul ramas adaugam cacaoa si amestecam. Turnam aluatul de cacao peste aluatul din tava. Coacem aluatul timp de aproximativ 20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade.
Pregatim crema. Punem 500 ml lapte la fiert intr-o cratita. Adaugam zahar, dupa gust.
In laptele ramas punem praful de budinca si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Cand laptele fierbe, adaugam budinca si amestecam pana se ingroasa.
Luam budinca de pe foc, o acoperim cu o folie transparenta si o lasam sa se raceasca. Batem untul cu mixerul si adaugam budinca lingura cu lingura. Amestecam bine dupa fiecare lingura de budinca adaugata.
La final, adaugam crema de branza si amestecam. Intindem crema obtinuta peste aluatul copt.
Pregatim glazura de ciocolata. Dizolvam ciocolata la bain-marie si adaugam smatana rece. Amestecam bine. Turnam glazura obtinuta peste prajitura. Putem face diferite modele.
Lasam prajitura sa se raceasca complet, apoi o putem taia si servi.
Poftă bună!