Inghetate

Desert de casă cu iaurt, căpșuni și frișcă

 

 

Desert de casă cu iaurt, căpșuni și frișcă – Nu necesită coacere

 

Totul este mult mai simplu decât ar părea la prima vedere. Iar la final vei primi o porție mare si delicioasă  de înghețată de căpșuni de casă , fără conservanți sau coloranți. Copiii vor fi încântați de acest desert.

Va oferim o reteta pentru o inghetata excelenta, pentru care nu aveti nevoie de niciun dispozitiv special in care ar trebui sa fie pregatita.

Ingrediente:

3 linguri zahar1/2 lingurita de suc de lamaie

300 ml frisca

125 g iaurt de capsuni

capsuni pentru decor

Mod de preparare:

Spalati capsunile si taiati-le si apoi puneti-le intr-o oala, adaugati zahar, suc de lamaie si amestecati bine.

Puneti pe aragaz si gatiti timp de 10 minute.

Se face un piure din capsuni cu ajutorul unui mixer si se trece printr-o sita.

Lasam sa se raceasca.

Taiati capsunile pentru decor si asezati-le pe fundul si laturile tavii.

Nu rata:  Cum se fac ficateii de pui cu ceapa. Pana si cei care sunt la dieta pot incerca aceasta reteta

Eu am folosit o tava pentru chec.

Bateti frisca si combinati cu amestecul de capsuni pisate si iaurtul.

Adaugati treptat amestecul de capsuni in frisca si turnati apoi continutul in tava.

Depozitati la congelator timp de 3 ore.

La sfarsitul acestui timp, se rastoarna cu atentie inghetata din tava, se taie si se serveste.

Pofta buna!

 

 Sursa