Totul este mult mai simplu decât ar părea la prima vedere. Iar la final vei primi o porție mare si delicioasă de înghețată de căpșuni de casă , fără conservanți sau coloranți. Copiii vor fi încântați de acest desert.
Ingrediente:
- 3 linguri zahar1/2 lingurita de suc de lamaie
300 ml frisca
125 g iaurt de capsuni
capsuni pentru decor
Mod de preparare:
Spalati capsunile si taiati-le si apoi puneti-le intr-o oala, adaugati zahar, suc de lamaie si amestecati bine.
Puneti pe aragaz si gatiti timp de 10 minute.
Se face un piure din capsuni cu ajutorul unui mixer si se trece printr-o sita.
Lasam sa se raceasca.
Taiati capsunile pentru decor si asezati-le pe fundul si laturile tavii.
Eu am folosit o tava pentru chec.
Bateti frisca si combinati cu amestecul de capsuni pisate si iaurtul.
Adaugati treptat amestecul de capsuni in frisca si turnati apoi continutul in tava.
Depozitati la congelator timp de 3 ore.
La sfarsitul acestui timp, se rastoarna cu atentie inghetata din tava, se taie si se serveste.
Pofta buna!