Ingrediente:
- 15 g cacao
- 50 g zahăr granulat
- 50 g unt
- 150 ml lapte
- 10 g zahăr vanilat
- 200 g biscuiti
Crema:
- 30 g amidon de porumb
- 30 g făină simplă
- 700 ml lapte
- 100 g zahăr granulat
- un praf de sare
- 5 g zahăr vanilat
- 20 g unt
Stratul de ciocolata:
- 30 g amidon de porumb
- 10 g cacao
- 20 g zahăr granulat
- 2000 ml lapte
- 50 g ciocolată neagră
- 15 g unt
Mod de preparare:
1) Turnați laptele într-o cratiță, adăugați zahărul, zahărul vanilat, cacao și amestecați bine cu un tel. Se adauga apoi untul inmuiat.
2) În continuare, luăm biscuitii, le despărțim și turnăm peste ele amestecul pregătit.
3) Amestecați bine, astfel încât amestecul să învelească fursecurile și puneți-le într-un vas de 22×22 cm.
4) Se da la frigider pentru 20 de minute si intre timp se pregateste crema.
5) Se toarnă 700 ml lapte într-o cratiță, se adaugă zahăr granulat, amidon de porumb, făină, zahăr vanilat, sare și se pune pe aragaz la foc mic, amestecând continuu.
Adăugați untul, gătiți o cremă groasă și turnați-o pe stratul de biscuiți.
6) Pune din nou la frigider pentru 20 de minute.
7) Să începem să pregătim stratul de ciocolată.
8) Într-o cratiță se toarnă laptele, zahărul, cacao, amidonul de porumb, se amestecă cu un tel, se adaugă untul și ciocolata spartă.
9) Bateți, fierbeți până se îngroașă și turnați la final peste crema de vanilie. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 20 de minute.
10) La final, decorati cu ciocolată.
Poftă bună!