Ingrediente:
- piscoturi– 20 buc
- lapte – 1 pahar
- fursecuri cu cacao – 30 buc
Crema:
- lapte – 1750 ml
- făină simplă – 80 g
- amidon de porumb – 80 g
- zahăr – 220 g
- aromă de vanilie – 10 g
- ou – 1 buc.
- coaja de lamaie – 1 buc.
Mod de preparare:
1. Pregătiți un bol dreptunghiular. Turnați laptele într-un castron oval și înmuiați biscuiții lungi în el. Asezati-le alternativ cu biscuitii cu cacao intr-un vas dreptunghiular de 25 x 25 cm.
2. Pregătiți crema: turnați laptele într-o cratiță, adăugați făina simplă, amidonul de porumb, ouăle, zahărul, coaja de lămâie și aroma de vanilie.
Se amestecă totul, amestecând continuu. După gătit, turnați uniform peste biscuiți.
3. Pune la frigider pentru 2 ore.
4. Dacă se întărește după două ore, scoateți-l și stropiți cu cacao. Dacă puneți benzi mai subțiri pe tort, vor fi goluri și veți avea doar cacao pe fiecare altă fâșie. Vei avea altele separate.
5. Tăiați și serviți cu drag.
Poftă bună!