Desertul este compus din făină, lapte și 3 tipuri de ciocolată, câte unul pentru fiecare strat.
Folosim amidon de porumb ca agent de îngroșare. Cu el, compozitia se va întări, dar va rămâne la fel de moale și cremoasă. Cele două straturi de jos sunt, de fapt, o cremă de patiserie.
Desertul este acoperit cu un glazură de ciocolată. Pentru a preveni arderea cremei, este important să amesteci constant. Desigur, cu cât calitatea produselor alese este mai bună, cu atât desertul va fi mai gustos.
Ingrediente:
- Lapte – 1,1 l
- Zahăr – 6 linguri
- Făină de grâu – 4 linguri
- Amidon de porumb – 2 linguri
- Pudră de cacao – 2 linguri
- Ciocolată cu lapte – 50 g
- Unt – 40 g
- Vanilie
- Ciocolată albă – 50 g
- Ciocolată neagră – 150 g
Mod de preparare:
Turnați 500 ml de lapte într-o cratiță, adăugați 3 linguri de zahăr, 2 linguri de făină și cacao, 1 lingură de amidon. Amestecați cu un tel și puneți pe foc mediu. Amestecând constant, încălziți compozitia și adăugați ciocolata cu lapte.
Aduceți la fierbere, apoi puneți 10 g de unt și continuând să amestecați, gătiți încă 1 minut până se îngroașă.
Turnați compozitia într-o formă dreptunghiulară și când se răcește, puneți-o în frigider pentru a se întări.
Pentru al doilea strat, amestecați 500 ml de lapte, 3 linguri de zahăr, 2 linguri de făină, 1 lingură de amidon și vanilie.
Puneți pe foc și amestecați constant. Adăugați ciocolata albă și dizolvați, apoi puneți 10 g de unt și aduceți masa la îngroșare. Turnați-o în formă, răciți și trimiteți la frigider pentru 1 oră.
În lapte fierbinte clocotit (100 ml), dizolvați ciocolata neagră tăiată, apoi adăugați 20 g de unt și turnați glazura ca următorul strat. Nivelați și puneți în frigider pentru încă 30 de minute.
Pofta buna!