Vă prezentăm un desert foarte gustos, din smântână și fructe de pădure proaspete sau congelate, care va fi preferat nu numai de copii, dar și de adulți. Surprindeți oamenii dragi cu un deliciu culinar de excepție, o surpriză plăcută pe masa de sărbătoare, dulce, grandioasă, cu un gust aromat care te ademenește!
Ingrediente:
- 5 lingurițe de gelatină
- 0.5 l de apă fiartă rece
- 1 l de smântână
- 1-1.2 kg de fructe de pădure
- ½ pahar de zahăr
Sfat util
Pentru acest tort puteți folosi în afară de fructe de pădure, diferite fructe după preferințe. Afinele, căpșunile, zmeura, coacăzele roșii și negre le puneți întregi, iar prunele, perele, merele, bananele, piersicile – le tăiați în bucăți mici. Cu cât veți pune mai multe fructe și fructe de pădure, cu atât mai delicios și interesant va fi desertul.
Mod de preparare:
- Puneți gelatina într-un vas emailat și acoperiți-o cu apă fiartă rece și lăsați-o timp de 40-60 de minute.
- Când gelatina se va umfla, încălziți masa și amestecați continuu până se va dizolva gelatina complet. Evitați punctul de fierbere (max 70°C)!
- Combinați masa obținută cu smântână și zahăr. Amestecați până la omogenizare.
- Adăugați fructele de pădure și/sau fructele, amestecați astfel încât acestea să fie distribuite uniform.
- Turnați amestecul într-o formă de silicon.
- Dați forma la frigider pentru câteva ore ca să se întărească.
- După 3-4 ore desertul este gata. Scoateți atent din formă tortul-jeleu, înainte de servire se taie în bucăți.
Pofta buna !
Sursa : Lumea lui Arm