Desert

Desert vienez cu crema de portocale-vanilie si ciocolata: Un desert de lux nu numai de sarbatori

 

 

Desert vienez cu crema de portocale-vanilie si ciocolata: Un desert de lux nu numai de sarbatori

 

Ingrediente:

Blat:

  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 300 g făină semi-grunjoasă
  • 1 praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • unt si faina pentru ungerea tava de copt

Crema de portocale:

  • 1 litru de suc de portocale
  • 80 g faina de amidon
  • 6 linguri de zahar

Crema de vanilie:

  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de zahar pudra
  • 1 zahar vanilat
  • 1 pachet budinca de vanilie
  • 25 g unt

Pentru stratificare:

  • 1 pachet de biscuiti
  • 300–500 ml suc de portocale
  • 4 linguri rom

Glazură:

 

Mod de preparare:

1. Blatul:

Mai întâi ungeți o foaie de copt cu unt și stropiți-o cu făină pentru a nu se lipi aluatul.

2. Aluatul:

Se toarnă ouăle într-un bol și se adaugă zahărul. Bateți până se formează o spumă fină.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

În continuare, adăugați laptele și uleiul și presărați făina semi-grunjoasă, praful de copt și zahărul vanilat. Continuați să amestecați până când se formează un aluat omogen.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

3. Coacerea aluatului:

Turnați aluatul finit pe foaia de copt pregătită, întindeți uniform și neted.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 10 minute pana cand aluatul devine maro auriu.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

4. Prepararea cremei de portocale:

Într-o cratiță, amestecați sucul de portocale, amidonul de porumb și zahărul.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Gatiti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa amestecul.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Se toarnă crema finită pe aluatul copt, se întinde și se netezește uniform.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată
5. Prepararea cremei de vanilie:
Într-o altă cratiță, amestecați laptele, zahărul pudră, zahărul vanilat și budinca de vanilie.
Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Gatiti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa amestecul.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Lăsați budinca finită să se răcească, apoi amestecați-o și adăugați untul înmuiat.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Continuați să amestecați până se formează o cremă pufoasă, pe care o întindeți uniform peste crema de portocale.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

6. Pregătirea pandișpanului:

Turnați sucul de portocale într-un bol și adăugați rom după gust.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Înmuiați biscuiții în acest amestec și puneți-i uniform pe crema de vanilie.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

7. Decorare:

La final, turnați peste desert ciocolata topită, de înaltă calitate. Folosește o furculiță pentru a crea un strat fin de ciocolată.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Apoi, pune desertul la frigider pentru câteva ore pentru a permite totul să se solidifice și desertul să se îmbine frumos.

Desert vienez cu cremă de portocale-vanilie, pandișpan de rom și glazură de ciocolată

Concluzie:

Desertul vienez combină tot ce ne place – aluat pufos, note de fructe proaspete, moliciune de vanilie și plăcerea ciocolatei.

Datorită aspectului și gustului său, se pretează pentru masa de sărbători și ca un răsfăț excepțional de casă. Doar o bucată și îți vei dori mai mult!

 

Pofta buna!

 

 Sursa