Ce ziceți de o doză sănătoasă de legume? Uimitor de gustoasă și ușor de făcut, tarta cu legume este o soluție perfectă pentru micul dejun sau un prânz sănătos și sățios. Chiar și cei care nu sunt cei mai buni la gătit vor reuși să facă o tartă de legume la tigaie perfectă. Nu ezitați să încercați această rețetă!
Ingrediente:
2 bucăți | Cartofi |
2 bucată | Castravete |
1 bucată | Ardei capia |
1/2 legătură | Ceapă verde |
3 bucăți | Ouă |
1 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
60 g | Făină |
Mod de preparare:
- Cartofii curățați îi dați pe răzătoare, după care îi puneți în apă. În același mod radeți castravetele. Tăiați ardeiul roșu inele subțiri și tocați mărunt ceapa verde. Scurgeți cartofii de apă, îi adăugați la celelalte ingrediente și amestecați legumele;
- Bateți 3 ouă într-un bol și adăugați-le în bolul cu legume, asezonați cu sare și piper negru și amestecați ingredientele. Adăugați făina și iarăși amestecați;
- Încingeți uleiul în tigaie și puneți tot amestecul de legume în tigaia cu ulei fierbinte. Repartizați legumele într-un strat uniform pe toată suprafața tigăii. Acoperiți tigaia cu capac și prăjiți tarta la foc mediu timp de 4 minute, după care întoarceți tarta pe cealaltă parte și continuați să o prăjiți încă 4 minute.
- Savurați cu plăcere!