Panificatie

Doar adăugați puțin oțet: este un secret pe care l-a învățat de la bunica și nu-l știu mulți!

 

 

Doar adăugați puțin oțet: este un secret pe care l-a învățat de la bunica și nu-l știu mulți!

 

Ingrediente:

  • 600 g + 2 linguri de făină simplă
  • 400 ml lapte
  • 8 g drojdie uscată
  • 80 g zahăr
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de otet
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 30 g + 30 g unt

Pentru acoperire:

  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura de lapte

Pentru stropire:

  • Mac după gust

 

Mod de preparare: 

1. Cerneți făina într-un bol adânc.

2. Într-un castron separat, amestecați laptele cu oul, sarea, zahărul și drojdia uscată.

3. Turnați amestecul obținut peste făina din bol și amestecați aluatul cu spatula, până la omogenizare.

4. Transferați aluatul pe masă, adăugați untul și oțetul peste el și frământați-l până când va deveni moale și nelipicios.

5. Ungeți bolul cu ulei vegetal și puneți aluatul în el. Lăsați-l să dospească sub o folie alimentară timp de 30 de minute.

6. Frământați puțin aluatul dospit, apoi întindeți-l într-un blat dreptunghiular, de grosime medie. Ungeți-l cu unt.

7. Împăturiți blatul în trei părți pe lățime și tăiați-l în șase bucăți egale. Întindeți puțin fiecare bucată, apoi răsuciți-o și uniți-i capetele. Veți obține un inel răsucit.

8. Modelați astfel toate chiflele și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lăsați-le să crească timp de 10 minute sub o folie.

9. După aceasta, ungeți chiflele cu un amestec de gălbenuș de ou și lapte. De asemenea, presărați-le cu semințe de mac după gust.

10. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până la 180ºC, timp de 30 de minute.

11. Scoateți chiflele obținute din cuptor și savurați-le cu multă plăcere!

 

Poftă bună!

 

 Sursă