Aperitive si Gustari

Doar roșii și ardei. Adjika delicioasă pentru iarnă: așa a pregătit-o bunica mea

 

 

Doar roșii și ardei. Adjika delicioasă pentru iarnă: așa a pregătit-o bunica mea

 

Adjika este considerat a fi principalul condiment al mesei abhaziei. Această pastă condimentată este tradusă inițial prin sare. Cu toate acestea, dacă aprofundezi în vocabularul abhaz, poți înțelege că Adjika este sare de piper. Acest condiment este numit astfel de localnici din cauza ingredientelor care alcătuiesc Adjika.

Pasta iute clasică este făcută din sare, condimente, ierburi și piper măcinat. Acum bucătarii încearcă să-l modifice. Dar cele mai delicioase rămân pastele tradiționale abhaze.

 

Ingrediente:

  • roșii – 1600 g;
  • ardei dulce – 500 g;
  • ardei iute – 150 g;
  • usturoi – 160 g;
  • zahăr – ½ linguriță. l.;
  • oțet 9% – ½ linguriță. l.;
  • condimente pentru murături – 2 linguri.

 

Mod de preparare::

Împărțiți fiecare roșie în două părți și dați-o pe răzătoare grosieră într-un castron de fier. Este important să se separe pielea de pulpă în acest fel.

Aduceți pasta de roșii la fierbere la foc mare și apoi fierbeți la foc mic.

Scoateți coaja de pe cățeii de usturoi și curățați ardeii grasi.

Scoateți interiorul ardeiului dulce și tăiați-i în bucăți aleatorii. Adăugați bucățile de ardei dulce în pasta de roșii și gătiții împreună.

Scoateți pielea ardeiului iute, tăiați-l la întâmplare și îndepărtați semințele.  Puneti piperul.

Adăugați un chile la amestecul de roșii la fiecare 5 minute.

Gustați amestecul de roșii pentru a vedea cat de picant este. Dacă Adjika este suficient de iute pentru tine, atunci nu trebuie să adaugi mai mult ardei iute. De asemenea, adăugați sare în amestecul de roșii, după gust.

Se toarnă zahăr granulat în Adjika și se amestecă. Adăugați oțet în amestecul de roșii și amestecați. Treceți cățeii de usturoi printr-o presă într-un castron separat.

Frământați ușor condimentele pentru murături într-un castron și turnați în amestecul de roșii. De îndată ce apa s-a evaporat din amestecul de roșii, se ia de pe foc și se pisează bucățile de ardei în Adjika cu un blender la viteză mică.

Adăugați piure de usturoi la Adjika și continuați să gătiți câteva minute la foc mediu.

Transferați Adjika în borcane presterilizate și închideți ermetic cu capace.

Acest Adjika este excelent pentru diverse feluri de mâncare și pentru a mânca cu pâine. Spre deosebire de cel cumpărat din magazin, Adjika de casă este picant și moderat iute.

 

Pofta buna!

 

Sursa