Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă secretă de cartofi la cuptor. Acest fel de mâncare este foarte gustos și savuros, cu o aromă fină de cașcaval. Cartofii se prepară extrem de simplu – doar se acoperă cu chefir și se dă la cuptor. Urmăriți rețeta de mai jos și aflați secretul principal. Bucurați-i pe cei dragi cu delicii preparate simplu, dar foarte gustoase.
Ingrediente:
– 1 kg de cartofi
– 500 ml de chefir 1%
– 1 ceapă
– 3 căței de usturoi
– 150-200 g de cașcaval
– sare
– condimente după gust
– ulei vegetal
Mod de preparare:
1. Pregătiți ingredientele. Curățați cartofii și spălați-i.
2. Curățați ceapa și tăiați-o jumătăți de rondele. Prăjiți ușor ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal.
3. Tăiați cartofii rondele subțiri. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare.
4. Alegeți o formă de copt și așezați cartofii în aceasta. Acoperiți cartofii cu ceapă prăjită și usturoiul zdrobit. Potriviți cu condimente.
5. Adăugați în forma cu ingrediente 2/3 din cantitatea cașcavalului ras. Turnați chefirul în forma cu ingrediente și amestecați-le. Uniformizați caserola, folosind spatula.
6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 30-35 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
7. După timpul expirat, scoateți forma din cuptor și presărați-o cu cașcavalul rămas. Iar dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 15-20 de minute.
Notă: Secretul principal: dacă chefirul este prea acru, dizolvați-l cu apă, în proporție de 1:1. Atunci și cartofii se vor găti mai rapid.
Poftă bună!