Ingrediente:
• 4 dovlecei,
• 1 ou (gălbenuşul),
• 1 linguriţă unt,
• 2/3 pahar smantînă,
• 1 lingură verdeaţă tăiată,
• sare.
Pentru umplutură:
• 6-8 ciuperci,
• 2 roşii,
• miezul de dovlecei,
• ½ praz,
• 1 lingură unt,
• 2-3 căţei de usturoi,
• 1 lingură verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Se spălă dovleceii nu prea mari, se taie codiţele, apoi îi tăiem în două, cu o lingură se scot seminţele şi o parte din miez. Se sărează, se umplu, se pun pe o tigaie unsă cu unt, deasupra se toarnă smîntînă, amestecată cu gălbenuşul unui ou crud, se dau la cuptor. Se servesc fierbinţi, garnisiţi cu verdeaţă.
Prepararea umpluturii:
Ciupercile se fierb în apă sărată, se scurg prin strecurătoare, se taie mărunt şi se prăjesc. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se mărunţesc. Miezul de dovlecei se mărunţeşte şi el. Toate se amestecă cu unt, verdeaţă şi usturoi pisat.
Pofta buna!
Sursa: Moldovenii.md