Imi plac mult dovleceii, dar pana acum nu i-am pregatit niciodata in varianta asta. Asadar azi, dovlecei umpluti cu carne la cuptor. Este o retata relativ rapida ce impaca si iubitorii de carne, dar si pe cei adora legumele.
Ingrediente :
- 4 dovlecei de marime mijlocie
- 1 ceapa
- 400g carne tocata vita+porc
- 2 rosii
- 1 legatura patrunjel
- 8 felii subtiri de cascaval
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper
- smantana pentru servire (optional)
Mod de preparare:
Dovleceii se spala si se taie in jumatati, pe lungime.
Intr-o oala mare se toarna apa si sare si se da la foc. In momentul in care apa incepe sa clocoteasca se pun in oala jumatatile de dovlecei. Se amesteca usor si se lasa sa fiarba cateva minute, atat cat sa se inmoaie putin.
Dovleceii se scot si se lasa la racit.
Intr-o tigaie se pune la calit uleiul si ceapa tocata marunt. Ceapa se caleste foarte putin apoi se adauga carnea si se amesteca din cand in cand. Dupa cca. 5 minute se adauga rosiile tocate marunt, sarea, piperul, dar si alte condimente, in functie de preferinte. La sfarsit se toarna patrunjelul tocat si se ia tigaia de pe foc. Asteptam ca aceasta compozitie sa se racoreasca.
Pregatim o tava cu hartie de copt sau o tava de yena.
Dovleceii se scobesc usor cu o lingura, asa incat sa scoatem semintele, iar grosimea dovlecelului sa nu fie foarte subtire. Fiecare dovlecel se umple cu umplutura de carne. Deasupra se aseaza feliile de cascaval . Cascavalul poate fi ras , de asemenea poate fi si in cantitati mai mari decat am folosit eu.
Tava se da la cuptor la 190 grade Celsius, timp de 30 de minute. Inainte de a opri focul verificati daca carnea este gatita.
Dovleceii umpluti cu carne la cuptor se servesc calzi, cu smantana si patrunjel verde deasupra. Sunt foarte gustosi si satiosi.
Dovleceii se pot umple si cu legume sau variante ce contin orez.
Pofta buna!