“Dovleceii cu cașcaval la cuptor” reprezintă o rețetă foarte simplă cu gust extraordinar și savoare aparte. Dovleceii se prepară rapid, sunt delicioși și pot fi serviți în calitate de garnitură, gustare fierbinte sau chiar fel principal la prânz sau cină. Dovleceii sunt înveliți în sos aromat de cașcaval, usturoi și smântână, care le oferă o textură delicată și un aspect nemaipomenit.
Ingrediente:
1 kg | Dovlecei |
150 g | Cașcaval |
300 g | Smântână |
3 bucăți | Ouă |
1 linguriță | Sare |
1/2 linguriță | Piper negru măcinat |
1/2 linguriță | Praf de nucșoară |
5 g | Pătrunjel |
3 bucăți | Căței usturoi |
1 lingură | Mărar |
1 lingură | Ulei rafinat |
Mod de preparare:
- Tăiați dovleceii în rondele cu dimensiunea de circa 1-2 cm. Puneți rondelele de dovlecei într-o cratiță cu apă fierbinte și aduceți-i la fierbere. Fierbeți timp de 30-40 de secunde, apoi îi scoateți într-o sită și lăsați-i la scurs.
- Între timp spargeți ouăle într-un bol, adăugați smântâna, sarea, nucșoara măcinată, mărarul tocat și usturoiul pisat. Amestecați bine cu un tel și adăugați cașcavalul dat prin răzătoare cu găuri mici, pătrunjelul tocat și amestecați din nou.
- Ungeți cu ulei un vas termorezistent cu dimensiunea (25×30cm) și aranjați un strat de dovlecei. Distribuiți jumătate de cantitate din amestecul de ouă cu cașcaval și aranjați al doilea strat de dovlecei.
- Distribuiți cantitatea rămasă din amestecul de ouă cu cașcaval și nivelați. Coaceți în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru 30 de minute, până se rumenește.
- Savurați cu plăcere!