Dulciuri de lux, dar usor de facut pentru sarbatori in familie, din bezele de cocos umplute cu cremă de vanilie
Ingrediente:
6 albușuri de ou (200 g)
Un vârf de cuțit de sare
330 g zahăr granulat
100 g zahăr pudră
170 g fulgi de cocos
Cremă de vanilie:
6 gălbenușuri de ou
80 ml apă
200 g zahăr granulat
360 g unt
3 lingurițe extract de vanilie
Mod de preparare:
Procedura de pregătire a bezelei de cocos
Amesteca albusurile, zaharul si un praf de sare intr-un castron.
Puneți acest vas cu ingredientele într-o baie de apă fierbinte și lăsați zahărul să se dizolve amestecând din când în când. Temperatura nu trebuie să depășească 76°C.
După aproximativ 8 minute, stingeți focul și bateți amestecul de albușuri cu un mixer la cea mai mare viteză timp de aproximativ 10 minute.Apoi amestecați separat zahărul pudră cu nuca de cocos rasă și turnați acest amestec uscat în spuma din albușului de ou. treptat în două etape. Lucrați-l cu o spatulă și ungeți forma pentru bezele cu ulei.Tapetați tava cu o hârtie de copt și puneți pe ea o formă pentru bezele.Formati bezele din aluatul de cocos si albusuri in asa fel incat sa nu depasiti forma.
Prepararea cremei frantuzesti din galbenusuri si vanilie.
Amestecați apa și zahărul într-o cratiță și aduceți la fierbere. Între timp, bate gălbenușurile separat.Odată ce zahărul s-a dizolvat tot în apă, turnați acest sirop în gălbenușurile de ou în timp ce amestecați.Bate asa inca 10 minute si apoi adauga untul tocat la temperatura camerei.
Bateți încă 5 minute și la final adăugați extractul de vanilie.Amesteca din nou si aplica treptat crema folosind o punga de patiserie pe jumatatile din bezea formate.Închidem a doua jumătate a bezelei și lipiti-le. Dupa putem începe să ne delectăm.
Dacă doriți să adăugați ceva în plus dragilor, puteți experimenta. În loc de cremă clasică, încercați să adăugați o umplutură de nuci sau chiar o cremă de ciocolată – rezultatul va fi o nouă opțiune de gust care va mulțumi nu numai papilele dvs. gustative, ci și oaspeții.
De asemenea, puteți înveli bezelele în așchii de nucă de cocos pentru un plus de crocant.