Desert

Dulciuri de lux, dar usor de facut pentru sarbatori in familie, din bezele de cocos umplute cu cremă de vanilie

 

 

Dulciuri de lux, dar usor de facut pentru sarbatori in familie, din bezele de cocos umplute cu cremă de vanilie

 

Ingrediente:

  •         6 albușuri de ou (200 g)
  •         Un vârf de cuțit de sare
  •         330 g zahăr granulat
  •         100 g zahăr pudră
  •         170 g fulgi de cocos
Cremă de vanilie:
  •         6 gălbenușuri de ou
  •         80 ml apă
  •         200 g zahăr granulat
  •         360 g unt
  •         3 lingurițe extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Procedura de pregătire a bezelei de cocos

 

 Amesteca albusurile, zaharul si un praf de sare intr-un castron.

 Puneți acest vas cu ingredientele într-o baie de apă fierbinte și lăsați zahărul să se dizolve amestecând din când în când. Temperatura nu trebuie să depășească 76°C.

Se încălzește amestecul de proteine ​​într-o baie de apă.
După aproximativ 8 minute, stingeți focul și bateți amestecul de albușuri cu un mixer la cea mai mare viteză timp de aproximativ 10 minute.
Apoi amestecați separat zahărul pudră cu nuca de cocos rasă și turnați acest amestec uscat în spuma din albușului de ou. treptat în două etape.
Se amestecă zahărul pudră cu nuca de cocos în zăpadă.
 Lucrați-l cu o spatulă și ungeți forma pentru  bezele cu ulei.
Tapetați tava cu o  hârtie de copt și puneți pe ea o formă pentru bezele.
Se toarnă aluatul de albuș în forma pentru acadele.
Formati bezele din aluatul de cocos si albusuri in asa fel incat sa nu depasiti forma.
Din tot aluatul vom face bețișoare de dragoste.
Prepararea cremei frantuzesti din galbenusuri si vanilie.
 Amestecați apa și zahărul într-o cratiță și aduceți la fierbere.
 Între timp, bate gălbenușurile separat.
Odată ce zahărul s-a dizolvat tot în apă, turnați acest sirop în gălbenușurile de ou în timp ce amestecați.
Bate asa inca 10 minute si apoi adauga untul tocat la temperatura camerei.

Adăugați unt la temperatura camerei.

Bateți încă 5 minute și la final adăugați extractul de vanilie.
Amesteca din nou si aplica treptat crema folosind o punga de patiserie pe jumatatile din bezea formate.
Folosește o pungă de patiserie pentru a aplica crema pe acadele.
Închidem a doua jumătate a bezelei și lipiti-le. Dupa putem începe să ne delectăm.

Dacă doriți să adăugați ceva în plus dragilor, puteți experimenta. În loc de cremă clasică, încercați să adăugați o umplutură de nuci sau chiar o cremă de ciocolată – rezultatul va fi o nouă opțiune de gust care va mulțumi nu numai papilele dvs. gustative, ci și oaspeții.

De asemenea, puteți înveli bezelele în așchii de nucă de cocos pentru un plus de crocant.

Pofta buna!

Sursa

Sursă