Tiramisu cu coacaze
Ingrediente:
500 g piscoturi
400 g coacaze
250 ml smantana pentru frisca (cat mai grasa posibil)
250 g mascarpone (la temperatura camerei)
3 linguri de zahar
2 fiole esenta de vanilie
1 fiola esenta de lamaie
350 ml limonada (zeama de la o lamaie + 3 lingurite de zahar vanilat+ 280 ml apa calduta)
Mod de preparare:
Una dintre cele mai iubite si mai usor de facut prajituri din lume are si o varianta… mai de vara, ca sa ii spunem asa.
Cu un gust dulce acrisor perfect echilibrat, tiramisu de coacaze este desertul racoros si extrem de gustos care te scoate din incurcatura atunci cadn vrei sa pregatesti un desert perfect intr-un timp foarte scurt.
Intr-un bol mediu, pune coacazele, toarna o lingura de zahar peste si zdrobeste-le usor.
Bate smantana, restul de zahar si vanilia cu un mixer pana obtii o spuma tare si omogena. Adauga mascarpone, treptat si amesteca, crescand incet viteza, pana la omogenizare (Nu bate prea mult timp, risti sa se taie).
Incorporeaza, incet, cu miscari largi si cu ajutorul unei spatule, coacazele. (Nu le pune pe toate; pastreaza cateva coacaze si sirop lasat de ele pentru a decora la final).
Stoarce lamaia, combin-o cu zaharul vanilat si esenta de lamaie si dilueaza cu apa calduta.
Inmoaie piscoturile, pe rand, in limonada si pune-le pe fundul tavii. Pune jumatate din crema obtinuta peste ele, apoi inca un strat de piscoturi inmuiate in limonada. Intinde si restul de crema deasupra si decoreaza cu coacazele in suc propriu pastrate mai devreme.
Se da la rece intre 20 de minute si 3 ore.
Pofta buna!
Sursa: Minunăţii Culinare