Placinte si Rulade

E gata in doar 15 minute si NU se va rupe! Aluatul ideal pentru rulada de pandispan

 

 

E gata in doar 15 minute si NU se va rupe! Aluatul ideal pentru rulada de pandispan

 

Rulada preparată după această rețetă are un aluat deloc pretențios, aerat, pufos și o umplutură mega delicioasă din brânză de vaci și piersici din compot. Este un desert savuros care nu poate lipsi de la o masă de sărbătoare. Desigur, o felie de ruladă frumos ornamentată cu cubulețe de piersici încadrate într-o umplutură din brânză fină, este mereu binevenită și la micul dejun cu o cană de ceai.

Ingrediente:

  Blat

8 bucăți Ouă
180 g Zahăr
120 g Făină

 Umplutură

500 g Brânză de vaci
50 g Jumătăţi de piersici din compot
150 g Zahăr pudră
1 linguriță Zahăr vanilat

Mod de preparare:

  1. Separați ouăle. Mixați bine albușurile cu zahărul până obțineți o bezea, apoi încorporați câte un gălbenuș. Treptat adăugați făina și amestecați continuu. Transferați aluatul într-o tavă de copt (cu dimensiunile de 32 x 32 cm) tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptorul preîncălzit pentru 15 min la 180℃.
  2. După ce blatul s-a răcit, puneți deasupra brânza amestecată cu zahărul vanilat și nivelați astfel încât să fie repartizată uniform. Apoi presărați deasupra piersicile tăiate cubulețe și rulați aluatul
  3. Apoi pudrați cu zahăr pudră. Puteți decora deasupra cu glazură de ciocolată.

 

Pofta buna!

 

Sursa