Aceasta reteta isi are originea in Caucaz, unde inca se mai pastreaza retetele stravechi. Este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar; este un tonic revigorant al intregului organism, in special pentu inima.
Ingrediente:
500gr usturoi
5 lamai
Mod de preparare:
Se curata cateii de usturoi de coaja iar apoi se piseaza pana la obtinerea unai paste. Se toarna intr-un borcan, iar apoi se adauga sucul rezultat de la cele 5 lamai. Borcanul se leaga la gura cu un tifon dublu si se lasa o luna la macerat la rece si in loc intunecos(camara, beci, frigider). Dupa acest interval, se poate strecura, sau consuma ca atare. Se administreaza seara, o lingurita din macerat intr-o cana de apa plata(nu din plastic) sau lapte. Inainte de utilizare nu uitati sa agitati bine borcanul.
Acest elixir poate fi consumat atat de catre cei sanatosi cat mai ales de catre cei bolnavi.
Recomandari terapeutice:
– Imunitate scazuta
– Avitaminoze
– Infectii
– Slabire, oboseala
– Hipertensiune arteriala
– Infarct miocardic
– Colesterol mare
– Obezitate, supraponderali
– Detoxifiere
– Curatarea sangelui, rinichilor, intestinelor
– Matreata, mancarimi ale pielii capului, caderea parului(elixirul se aplica extern)
Sursa: zeolit mineralul terapeutic