Puțini sunt cei care se opresc din alergarea continuă și haotică numită viață, puțini sunt cei care înțeleg că viața nu înseamnă de fapt timpul petrecut la locul de muncă, timpul petrecut făcându-ne griji pentru ziua de mâine, încârcându-ne cu stres, energie negativă, nemulțumire și neîmplinire. Viața este timpul prezent care trebuie fructificat, valorificat și mai mult decât orice, trebuie trăit.
Și tocmai pentru că suntem mânați de la spate să alergăm încontinuu făcând lucruri care nici măcar nu ne oferă liniște, împlinire sau bucurie, avem nevoie din când în când de o scurtă evadare din haosul acesta, pentru a ne reîncărca, pentru a trăi clipa.
Cu siguranță ați petrecut timp în natură și în mod sigur ați simțit cât de benefic este să respiri aer curat, să te bucuri de liniște și să uiți pentru o clipă de tot și toate. Și nu întâmplător evadarea în mijlocul naturii ne dă o stare de liniște și relaxare, pentru că arborii, în mod special, sunt acumulatori vii de energie pe care o împart cu noi, muritorii.
Ideea de însănătoșire cu ajutorul arborilor este la fel de veche precum omenirea însăși. Din păcate, ea a fost uitată aproape complet, existând în momentul de fața foarte puțini oameni care o mai cunosc și o folosesc. În mai toate culturile, copacii sunt simboluri spirituale ce ocupă un loc deosebit de important, de la naștere până la moarte și chiar și după aceea.
Acest tip de vindecare cu ajutorul copacilor se numește dendroterapie. Conform specialiștilor, între om și copac se pot stabili trei tipuri de influențe:
- de paralizare, care contribuie la dezumflarea tumorilor, înlătură durerile de dinți și pe cele provocate de radiculită (inflamație a rădăcinilor nervoase),
- de alimentare cu energie, care crește imunitatea organismului în fața bolilor, normalizează presiunea sangvină și înlătură durerile din zona inimii
- și, ultima influența, cea neutră, atunci când energia nu se schimbă
Potrivit specialiștilor, cei mai indicati arbori în curele terapeutice sunt:
- stejarul – Regele pădurilor este un arbore sacru înca din Antichitate, datorită longevității sale excepționale. Energia acestuia este foarte puternică și de aceea nu oricine se poate apropia de el. Dacă ești plin de nervi, iritat sau supărat, este indicat să-l ocolești. În primă etapă, este nevoie de energia unui plop sau a unui arin pentru a scăpa de starea de nervi, și abia apoi ne punem apropia de stejar, pentru a beneficia de aportul influenței sale pozitive.
- frasinul – Are o energie pură, subtilă. Aceasta purifică foarte bine câmpul energetic uman și redresează și psihicul.
- mesteacănul – Echilibrează și combate stresul celor care depun o muncă intelectuală intensă, stimulează activitatea cerebrală.
- pinul – La fel ca toate coniferele, pinul este în permanența activ (fără pauze de activitate). Energia pinului este puternică, fiind capabil să preia orice depresie, preia și anihilează șocul psihico-emoțional de la persoana afectată.
- teiul – Senzația pe care o dă energia teiului este de căldură și pace. În China teiul este numit (și nu degeaba) copacul uitării.
- plopul – Energia sa este uniformă, moderată, mobilizează forțele din noi în direcția dorită, realizează corecția psihicului. Dacă îmbrățișăm plopul pentru câteva minute, scăpăm de oboseală. Dar nu este bine să exagerăm, căci se produce un retur al energiei, ceea ce dă senzația de amețeală.
- arțarul – Energia arțarului este moale, relaxantă și aduce într-o stare de armonie învelișul energetic (aura) al omului. De asemenea, deochiul este cel mai bine alungat sub coroana unui arțar.
Prin urmare, vă recomandăm plimbări cât mai dese în mijlocul naturii, atât cât ne mai permitem acest privilegiu.