Este o prăjitură fină, pufoasă, dulce și foarte deliciosă, care cu siguranță va fi îndrăgită atât de cei mici, cât și de maturi. Un desert cu ciocolată care se prepară rapid și se combină perfect cu un pahar de lapte sau o ceașcă de ciocolată caldă. Vă propunem o rețetă de prăjitură de casă cu vișină care îi dă un gust dulce acrișor.
Ingrediente:
100 g | Ciocolată neagră |
120 g | Unt |
150 g | Zahăr |
4 bucăți | Ouă |
150 g | Făină |
1 plic | Praf de copt |
300 g | Brânză de vaci |
1 plic | Zahăr vanilat |
300 g | Vișină in sucul ei |
Mod de preparare:
- Topiți ciocolata împreună cu untul la baie de aburi și lăsați să se răcească compoziția obținută.
- Bateți cu ajutorul mixerului 2 ouă cu zahărul vanilat, adăugați-le peste ciocolata răcită și mixați. Adăugați praful de copt, făina și mixați la viteză mică.
- Amestecați brânza de vaci, 2 ouă și 100 g zahăr, până obțineți o cremă fină. Turnați 1/3 din aluatul obținut într-o tavă (diametru 24 cm) unsă cu unt. Apoi puneți jumate din crema de brânză peste aluat și aranjați vișinele. Repetați procedura dată de 2 ori, ultimul strat trebuie să fie aluatul de ciocolată
- Turnați 1/3 din aluatul obținut într-o tavă (diametru 24 cm) unsă cu unt. Apoi puneți jumate din crema de brânză peste aluat și aranjați vișinele. Repetați procedura dată de 2 ori, ultimul strat trebuie să fie aluatul de ciocolată
- Dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180˚C, timp de 40-50 de minute.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!