Desert

Este o prajitura usor de preparat , ieftina si foarte delicioasa si unde mai pui ca este fara coacere

 

 

 

 

Ingrediente:

-5 galbenusuri

-150 g zahar

-100 ml lapte

-10 g gelatina

-1 pachetel vanilie

-250g frisca

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pe baie de aburi, se bat impreuna galbenusurile, zaharul, laptele si zaharul vanilat, pana incepe sa se ingroase, fara sa dea in fiert, apoi se adauga geltina , care a stat la inmuiat in apa rece si se amesteca bine.

Dupa ce s-a racit putin , se adauga frisca batuta , se toarna in forma si se da la rece 2 ore, pentru a se intari. Scoaterea din forma se face  prin scufundarea acesteia o clipa in apa fierbinte, dupa care se rastoarna usor continutul pe o farfurie . La servire se poate garnisi cu frisca sau cu sirop de fructe.

 

 

Pofta buna!

 

Sursa