Oamenii au început să consume pește puțin mai târziu decât carnea de animale. Există o presupunere că peștii au intrat în dieta umană datorită urșilor. Un bărbat a văzut cum un urs grizzly prinde somon și alte tipuri de pești în rezervoare și apoi le mănâncă.
Această acțiune a unui animal prădător a devenit începutul cunoașterii oamenilor cu rețetele de pește.
Probabil, peștele crud este mai sănătos decât peștele prăjit și copt. Conține mai multe microelemente utile. Dar peștele crud conține și mercur și alte toxine.
Prin urmare, ar trebui să vă abțineți de la a pregăti singur sushi. Vă vom spune cum să prăjiți delicios peștele într-o tigaie.
Ingrediente:
- ceapa – 2 buc.;
- usturoi – 5 catei;
- roșii – 2 buc.;
- ardei dulce – buc.;
- file de pește – 800 g;
- condimente pentru pește – linguriță;
- chimion uscat – linguriță;
- rozmarin – linguriță;
- sare – ½ linguriță;
- zahăr – un praf;
- ulei vegetal – 2 linguri. l.;
- unt – 70 g.
Mod de preparare:
Tăiați ceapa în sferturi de inele și puneți-o pe fundul cratiței. Zdrobiți usturoiul cu marginea unui cuțit, tăiați-l în bucăți mari și adăugați-l la ceapă. Sarați ceapa și usturoiul, tăiați roșiile în rondele subțiri.
Asezati rosiile pe un pat de ceapa si stropim cu zahar. Curățați interiorul ardeiului dulce și tăiați-l în felii subțiri. Puneți ardeiul pe strat și roșia.
Sarați fileul de pește și puneți-l pe un strat de legume.
Stropiți peștele cu condimente de pește, chimen uscat, rozmarin și turnați ulei vegetal.
Pune bucăți de unt pe pește.
Turnați 100 ml de apă pe patul de legume și acoperiți vasul cu un capac. Pune tigaia la foc mic și fierbe timp de o jumătate de oră.
Se recomanda servirea pestelui cu piure de cartofi si castraveti murati.
Pofta buna!