Desert

Desert de casă cu miez de banană, un munte de mascarpone dulce, acoperit cu glazură de caramel

 

 

Desert de casă cu miez de banană, un munte de mascarpone dulce, acoperit cu glazură de caramel

 

Este cel mai simplu și spectaculos tort pe care l-ați făcut vreodată. Cele două straturi bogate de cremă, între care domnește crema și banana, sunt incredibil de captivante.

Îți va plăcea totul  la acest desert de casă. Pe de o parte, este ușor de preparat, rapid și fără mari pretenții. Efectul este maxim, deoarece stratul bogat de crema este foarte placut si gustos . O grămadă de frișcă și mascarpone. Și când adăugați cremă, banane și topping de caramel la toate acestea, aveți o rețetă perfectă care nu costă putin.

  • biscuiti – 45 g
  • unt topit – ¼ cană
  • banane – 3 buc
  • mascarpone – 250 g
  • smântâna – 400 ml
  • zahăr pudră – ½ cană
  • budincă de vanilie – 2 pungi
  • lapte – 3 pahare
  • topping de caramel

Mod de preparare: 

Zdrobiți biscuiții pudră și amestecați-i cu untul topit. Amestecați bine pentru a forma o masă lipicioasă, pe care o presați într-o formă pătrată de tort de 22 x 33 cm. Ați creat baza tortului. Acum da la frigider pentru 2 ore pentru ca untul sa se intareasca bine.

In timp ce corpul se intareste se prepara crema. Pune crema de branza mascarpone intr-un castron. Adăugați jumătate din smântâna plină de grăsimi și zahăr pudră după gust. Am adăugat o jumătate de cană, dar depinde de tine cât de dulce preferi să fie tortul tău. Bateți ingredientele cu un mixer electric într-o cremă pufoasă, pe care apoi o răsturnați peste corpul întărit și o neteziți uniform.

Curățați bananele și tăiați-le rondele. Intinde-le uniform pe suprafata cremei si dai prajitura la frigider. Gătiți apoi budinca de vanilie conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cand este suficient de groasa se toarna intr-un bol, se acopera cu folie alimentara astfel incat sa se aseze direct pe suprafata cremei (ca sa nu formeze coaja) si se lasa sa se raceasca complet. Batem apoi crema cu un mixer electric si o turnam peste stratul de banane al prajiturii.

În cele din urmă, bateți frișca într-o spumă tare, îngrămădiți-o deasupra ca ultimul strat al prăjiturii și neteziți din nou. Pune prajitura din nou la frigider pentru inca 3 ore, sau mai bine peste noapte, si stropeste-l cu glazura de caramel inainte de servire.

 

Pofta buna!

 

 Sursa