Combinația dintre banane și crema de cacao, în această rețetă, dau naștere unei sublime și delicioase prăjituri. La o petrecere sau o masă festivă nu ai cum să dai greș dacă alegi să prepari această prăjitură. Când înfigi furculița în crema fină, moale însoțită de felii de banane și ajungi până la baza de biscuiți, îți dai seama că e cel mai delicat desert pe care l-ai gustat. Aici vei afla cum să prepari așa o bunătate în 5 minute, fără să o bagi la cuptor.
Ingrediente:
500 ml | Lapte |
1 pachet | Praf de budincă cu gust de vanilie |
2 linguri | Zahăr |
3 linguri | Cacao |
2 linguri | Amidon de porumb |
50 g | Unt |
3 bucăți | Banane |
200 g | Biscuiți cu cacao |
Mod de preparare:
- Puneți 500 ml de lapte într-o cratiță pe foc. Adăugați 1 pachet de praf de budincă cu gust de vanilie, 2 linguri de zahăr, 3 linguri de cacao, 2 linguri de amidon de porumb și amestecați bine cu un tel. Lăsați compoziția să se întărească, amestecând continuu cu un tel. După ce a ajuns la punctul de fierbere, adăugați 50 g de unt și după câteva minute luați de pe foc.
- Feliați bananele rondele. Tapetați o tavă (cu diametrul de 22 cm) cu folie alimentară. Aranjați o bază de banane pe fundul tăvii. Deasupra turnați crema și nivelați. Aranjați peste cremă 200 g de biscuiți cu cacao și îi acoperiți cu cremă. Dați desertul la frigider pentru 2 h. Când scoateți desertul din frigider, îl întoarceți pe cealaltă parte, astfel încât bananele să fie la vedere.
Poftă bună!