Pe lângă această dulceață orientală, arabii sunt celebri pentru multe alte deserturi.
Cert este că în antichitate, țările arabe au fost primele care au stăpânit arta extracției zahărului. Acest lucru le-a dat cofetariilor dorința de a experimenta diferite deserturi.
Acum este dificil să enumerați toate dulciurile arabe – sunt prea multe dintre ele în diferite variante. De la Assidat al-Babar la Baklava.
Merită să oferi o rețetă pentru un dulce arab simplu.
Ingrediente:
- fulgi de ovăz – 120 g;
- lapte – 240 ml;
- ouă – 2 buc.;
- banane – 2 buc.;
- vanilia – un praf;
- cacao pudră – 40 g;
- praf de copt – linguriță;
- nuci;
- fulgi de ciocolată;
- ciocolată cu lapte – 100 g.
Mod de preparare:
Turnați 200 ml de lapte fierbinte în fulgii de ovăz și lăsați timp de 10 minute. În acest moment, spargeți ouăle într-un castron.
Curățați bananele și transformați-le în piure.
Pune bananele și vanilia într-un castron cu ouă și amestecă. Cerneți pudra de cacao în amestecul de ouă și amestecați.
Se toarnă praful de copt în amestecul de cacao și se amestecă din nou. Turnați fulgi de ovăz cu lapte răcit în amestec și combinați ingredientele.
Ungeți o tavă de copt cu unt și turnați aluatul în ea. Puneți nucile în aluat și stropiți cu fulgi de ciocolată.
Coaceți desertul la 180 de grade timp de 15-20 de minute.
Se macină batonul de ciocolată în firimituri fine. Topiți ciocolata în lapte fierbinte și turnați într-o pungă de patiserie.
Facem un model simplu pe desert.
Drept urmare, obținem un desert simplu de ciocolată pentru ceai.
În loc de nuci, puteți folosi alte tipuri de nuci; aproape orice merge cu această coacere.