Creme si Budinci

Un desert rapid, cremos cu gris si dulceată de cirese. Foarte gustos și răcoritor, se topește în gură…

 

 

 

Ingrediente:

 Crema alba:
1 l lapte
1 cană de gris
1 cană zahar

Crema de cirese:
500 g cirese (sau  fructe la alegere)
1 cana zahar (sau dupa gust)
2 linguri de amidon
apa (60 ml)

 

Mod de preparare:

1. Puneți laptele, grisul și zahărul într-o cratiță, apoi fierbeți la foc mic până se îngroașă. Se toarnă în forma pe care ai înmuiat-o anterior cu apă rece. Se pune la frigider sa se raceasca.

2. Se toarnă cireșele într-o cratiță, se adaugă zahăr, iar deoparte, se amestecă 2 linguri de sos de merișoare cu un pahar de apă, apoi se toarnă și se fierbe totul împreună la foc mic până se îngroașă.

3. Se toarnă amestecul de fructe peste grisul racit, se întinde uniform și se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se dă la frigider.

Putem decora cu fistic maruuntit. Un deliciu!

 

Pofta buna!

 

 Sursa