Ingrediente:
Aluat:
- 3 căni și jumătate de făină simplă
- 1 cană amidon
- 1 cană de zahăr pudră
- 1 cană ulei
- 3 ouă
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita aroma de unt
- un praf de sare
Decor:
- zahăr pudră – la nevoie
- gem – după cum este necesar
Mod de preparare:
Pentru a începe, turnați 1 cană de zahăr pudră într-un bol potrivit și adăugați 3 ouă.
Se amestecă ușor și se bate până devine spumă, apoi se adaugă un praf de sare, o linguriță de zahăr vanilat la amestec și pur și simplu se toarnă o cană de ulei peste el și se adaugă aroma .
Bateți până obțineți o masă omogenă din care nu se eliberează ulei. După ce este gata, lăsați aluatul deoparte puțin și adăugați celelalte ingrediente libere.
Cerneți făina simplă și amidonul printr-o sită fină și amestecați în amestecul lichid pe părți. Nu uitați să amestecați praful de copt în făină (nu trebuie să o cerneți).
Inițial, bateți aluatul, apoi întoarceți-l pe un sucitor ușor înfăinat și frământați-l cu mâna.
Luați câteva minute pentru a face acest lucru – este foarte important ca toate ingredientele să se combine bine. În special, praful de copt amestecat prost poate cauza probleme.
Modelați aluatul în fursecuri.
Aluatul trebuie să fie perfect neted și nelipicios. Dacă vi se pare prea tare, adăugați puțin ulei, altfel puțin zahăr sau făină sunt potrivite.
Din nou, este necesară baterea temeinică. Formați bile mici din aluat și apoi modelați-le folosind un tăietor de biscuiți.
Cu toate acestea, într-un strop, îl puteți aplatiza și pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Apoi faceți o gaură folosind celălalt capăt al lingurii de lemn.
Preîncălziți cuptorul la 180°C (puneți întotdeauna prăjiturile în cuptorul preîncălzit) și coaceți prăjiturile timp de 10-15 minute până se rumenesc.
Folosește-ți experiența cu cuptorul tău. Lasam prajiturile terminate sa se raceasca bine, apoi le stropim cu zahar pudra si punem in gol o lingurita de dulceata de fructe.
Cel mai bun este unul care are o aromă ușor acrisoară – de exemplu, coacăze. Acesta contrastează minunat cu aluatul natural dulce.
Poftă bună!