Clatitele daca le schimbam culoarea se schimba si textura si gustul , sa va arat cum le fac eu de culoarea roz…Se umplu doar cu umpluturi sarate,creme de branza,branza topita,peste afumat, vinete tocate cu maioneza s.a
Ingrediente/14 foi
500ml-lapte
120g-faina alba(1pahar)
2 oua
O sfecla rosie – fiarta si curatata (sau doar sucul stors)
1 cub de unt-pentru uns tigaia
1 lingura-suc de lamaie
1 varf de sare
Mod de preparare:
Intr-un bol punem ouale cu sarea si le batem putin
Adaugam jumatate din lapte si iar amestecam bine.
Urmeaza faina si amestecam bine,
Amestecam pana se incorporeaza bine amestecul si nu sant cocoloase.
Razuim prin razatoarea marunta sfecla(nu o facem piure/ca se lasa la fundul bolului si riscati sa ramana in bol spre sfarsit doar pireul de sfecla ) adaugam la ea sucul de lamaie si amestecam putin.
Sfecla razuita cu sucul de lamaie o adaugam la compozitia din lapte si faina,amestecam bine,
Dupa care adaugam si restul laptelui, amestecam iar bine si lasam /15min sa se umfle faina bine.
Va iesi ca o smantana lichida cu sfecla (nu uitati sa amestecati compozitia inainte de fiecare clatita)asa vor iesi toate la fel de subtiri.
In tigaia/clatite incinsa bine si unsa la fiecare clatita…punem cate un polonic din compozitia amestecata bine si cu leganare rapida imprastiem pe tot fundul tigaii, le coacem 1,5-2min pe fiecare parte la foc mic spre mediu.
Le scoatem pe farfurie si daca dorim le mai ungem cu unt , asa una cate una pana se termina compozitia.
Pofta buna!
Clatite roz cu file de hering
Ingrediente 4/portii
2 fileuri de hering in ulei
2 cartofi
5 foi de clatite roz,
3 cepe verzi
1 cub de unt (sau maioneza)
sare
Mod de preparare:
Pentru inceput curatam cartofii ii spalam si-i taiem in patru, intr-un castron punem apa si cartofii la fiert pentru 30 min
Peste jumatate de ora scurgem cartofii ,dar mai lasam 2 linguri de zeama din care au fiert , mai adaugam untul(maioneza) sare dupa gust si facem cartofii piure.
Tocam cozile de ceapa si le adaugam la piure amestecam bine si gata umplutura.
Pe foaia de clatita intindem piureul, asezam heringul orizontal mai spre centru,
Rulam foaia o punem pe farfurie si le rulam pe toate pana se termina piureul, le dati la rece si le taiati inainte de a le pune pe masa.
O metoda si cu file peste rulou.
Cand le taiati… ungeti cutitul cu ulei, se vor taia mai usor.
Pofta buna!