Clatite si Gogosi

Foi de clatite roz! Reteta bonus: Clatite roz cu file de hering

 

 

Foi de clatite roz! Reteta bonus: Clatite roz cu file de hering

 

Clatitele  daca  le  schimbam  culoarea se schimba  si  textura  si gustul , sa  va  arat cum le   fac eu  de culoarea roz…Se umplu doar cu umpluturi  sarate,creme de branza,branza topita,peste afumat, vinete tocate cu maioneza s.a

Ingrediente/14 foi  

500ml-lapte
120g-faina alba(1pahar)
2 oua
O sfecla rosie – fiarta si curatata (sau doar  sucul stors)
1 cub de unt-pentru uns tigaia
1 lingura-suc de lamaie
1 varf de sare

Mod de preparare:

 

Intr-un bol punem ouale cu sarea  si le batem putin

 

Adaugam jumatate din lapte  si iar amestecam bine.

 

Urmeaza faina si amestecam  bine,

 

Amestecam pana  se incorporeaza bine  amestecul si  nu  sant cocoloase.

 

Razuim prin razatoarea marunta sfecla(nu o facem piure/ca se lasa la fundul bolului si riscati sa ramana in bol spre sfarsit doar pireul de sfecla )  adaugam la ea sucul de lamaie si amestecam putin.

 

Sfecla razuita  cu sucul de lamaie o adaugam la compozitia din lapte si faina,amestecam bine,

 

Dupa care adaugam si restul laptelui, amestecam iar bine si lasam /15min sa se umfle faina bine.

 

Va iesi ca o smantana lichida  cu sfecla (nu uitati sa amestecati compozitia inainte de fiecare clatita)asa vor iesi  toate la fel de subtiri.

 

In tigaia/clatite incinsa bine si unsa la fiecare clatita…punem cate un polonic din compozitia amestecata bine si cu  leganare rapida  imprastiem pe tot fundul tigaii, le coacem 1,5-2min pe fiecare parte la foc mic spre mediu.

 

Le scoatem pe farfurie si daca dorim le mai ungem cu unt , asa  una cate una pana se termina compozitia.

Pofta buna!

 

Clatite roz cu file de hering

 

RetetaRitei: Clatite roz cu file de hering

Ingrediente 4/portii

2 fileuri de hering in ulei
2  cartofi
5  foi de clatite roz,
3 cepe verzi
1 cub de unt (sau maioneza)
sare

 

Mod de preparare:

Pentru inceput  curatam cartofii  ii spalam si-i taiem in patru, intr-un castron punem apa si cartofii la fiert pentru 30 min

 

Peste  jumatate de ora scurgem cartofii ,dar mai lasam 2 linguri de zeama din care au fiert , mai adaugam untul(maioneza) sare dupa gust si facem cartofii  piure.

 

Tocam cozile de  ceapa si le adaugam la piure amestecam bine si gata umplutura.

 

Pe foaia de clatita intindem piureul, asezam heringul  orizontal mai spre centru,

 

Rulam foaia  o punem pe farfurie si  le rulam pe toate pana se termina  piureul, le dati la rece si le taiati inainte de a le pune pe masa.

 

O   metoda si cu file  peste rulou.
Cand le taiati… ungeti cutitul cu ulei,  se vor taia mai usor.

Pofta buna!

 

Sursa