Checuri

Chec delicios cu ciocolată si fulgii de ovăz, o alternativă sănătoasă, contine putine calorii si prepararea sa este rapida si usoara

 

 

Chec delicios cu ciocolată si fulgii de ovăz, o alternativă sănătoasă, contine putine calorii si prepararea sa este rapida si usoara

 

Desertul este bogat în fibre și îl face o alegere excelentă pentru o gustare.

Ingrediente:

Pentru blat:
– 3 banane foarte coapte
– 300 g fulgi de ovaz
– 30 g cacao
– o lingurita de praf de scortisoara
Pentru umplutura:
– o banana
Pentru crema:
– o banana
– o lingurita de cacao
Pentru garnisit:
– 2 linguri miez de nuca macinat

 

Mod de preparare:

Înmuiați fulgii de ovăz în lapte fierbinte și lăsați-i să se umfle timp de aproximativ 10 minute.

Se pregateste blatul, incepand prin a curata cele trei banane.

Pulpa acestora se striveste cu furculita, apoi i se adauga pudrele de cacao si de scortisoara.

Se blenduieste totul, pana la consistenta unei creme. Se adauga apoi fulgii de ovaz in aceasta crema.

Se amesteca bine. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti si prima parte se adauga in tava de paine, apoi se taseaza.

Ca si umplutura se curata banana, se taie rondele si se plaseaza peste prima parte a compozitiei.

Se adauga apoi si partea a doua a compozitiei si se lasa la frigider de seara pana dimineata sau minim 5 ore pentru a se inmuia fulgii de ovaz.

Pentru crema, se curata banana, apoi pulpa sa se paseaza si se amesteca cu praful de cacao, si se omogenizeaza cu un blender de mana, apoi se asterne peste tort.

Pentru glazura, infierbantati binele 40 ml de lapte si amestecati cu cele 75 gr de ciocolata.

Se garniseste apoi, cu miezul de nuca macinat.

 

Pofta buna!

  Sursa