Vă prezentăm o rețetă minunată de frigărui din pui preparat în condiții de casă. Pieptul de pui preparat după rețeta de mai jos devine extrem de succulent șimoale, iar datorită dovleceilor, capătă un gust și mai apetisant. Este o rețetă de sezon pe care o puteți prepara chiar și iar, când vă vine dorul de un frigărui aromat cu gust de vară.
Ingrediente:
500 g | Piept de pui |
2 bucăți | Dovlecei |
1 lingură | Ulei de masline |
1 lingură | Sos de soia |
1 linguriță | Oțet de vin |
1 bucată | Cățel de usturoi |
0.5 linguriță | Miere de albine |
0.5 linguriță | Oregano |
1 linguriță | Sare |
0.5 linguriță | Piper negru măcinat |
1 linguriță | Semințe de susan negru |
Mod de preparare:
- Într-un bol amestecați pipetul de pui tăiat cuburi, sarea, piperul, uleiul de măsline, sosul de soia, oțetul de vin, usturoiul pisat, mierea și oregano. Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați carnea să se marineze timp de 30-40 de minute în frigider. Dovleceii tăiați-i în felii pe lungime, asezonați-i bine cu sare și lăsați-i pentru 20 de minute să lase zeamă.
- Pe o scobitoare pentru frigarui puneți bucați de carne marinată și felii de dovlecel rulate.
- Rumeniți bine frigăruile pe toate părțile într-o tigaie grill cu ulei încins și presărați-i cu susan negru.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!