Flori si gradina

Fursecuri crapăciose cu lamaie. Fragede şi aromate, cu siguranţă vor face deliciul celor care vă trec pragul

 

 

Fursecuri crapaciose cu lamaie. Fragede şi aromate, cu siguranţă vor face deliciul celor care vă trec pragul

 

Dacă vreţi să vă surprindeţi oaspeţii în week-end-ul acesta, încercaţi reţeta de fursecuri parfumate cu lămâie. Fragede şi aromate, cu siguranţă vor face deliciul celor care vă trec pragul.

 

Ingrediente:

  • ½ ceaşcă unt, moale
  • ¾ ceaşcă zahăr
  • ½ linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 1½ căni faină
  • ¼ linguriţă sare
  • ¼ linguriţă praf de copt
  • ⅛ linguriţă bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriţă de busuioc tocat
  • 2 linguri coajă de lămâie

 

Mod de preparare:

Bateţi untul şi zahărul. Adăugaţi esenţă de vanilie, ouă şi lapte şi bateţi până se încorporează. Într-un vas mare, combinaţi făină, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, busuioc şi coaja de lămâie. Încet, se încorporează amestecul de unt-zahăr. Refrigeraţi timp de 1 oră.

Modelăm biluțe de mărimea unei nuci, le trecem prin zahăr pudră să fie acoperite peste tot și le așezăm în tavă la distanță de 2 cm una de alta.

Preîncălziţi cuptorul la 170C şi pregătiţi o tavă cu hârtie de copt. Formati fursecuri şi aplatizaţi. Coaceţi timp de 12-14 minute.

Lăsaţi să se răcească şi serviţi.