Dacă vreţi să vă surprindeţi oaspeţii în week-end-ul acesta, încercaţi reţeta de fursecuri parfumate cu lămâie. Fragede şi aromate, cu siguranţă vor face deliciul celor care vă trec pragul.
Ingrediente:
- ½ ceaşcă unt, moale
- ¾ ceaşcă zahăr
- ½ linguriţă esenţă de vanilie
- 1 ou
- 2 linguri lapte
- 1½ căni faină
- ¼ linguriţă sare
- ¼ linguriţă praf de copt
- ⅛ linguriţă bicarbonat de sodiu
- ½ linguriţă de busuioc tocat
- 2 linguri coajă de lămâie
Mod de preparare:
Bateţi untul şi zahărul. Adăugaţi esenţă de vanilie, ouă şi lapte şi bateţi până se încorporează. Într-un vas mare, combinaţi făină, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu, busuioc şi coaja de lămâie. Încet, se încorporează amestecul de unt-zahăr. Refrigeraţi timp de 1 oră.
Modelăm biluțe de mărimea unei nuci, le trecem prin zahăr pudră să fie acoperite peste tot și le așezăm în tavă la distanță de 2 cm una de alta.
Preîncălziţi cuptorul la 170C şi pregătiţi o tavă cu hârtie de copt. Formati fursecuri şi aplatizaţi. Coaceţi timp de 12-14 minute.
Lăsaţi să se răcească şi serviţi.