Ingrediente:
faina – 250 g;
zahar vanilat – un praf;
sare – un praf;
praf de copt – 7 g;
zahar pudra – 1 lingurita;
unt – 120 g;
iaurt grecesc – 100 g;
gem – 2 linguri;
Mod de preparare:
Se toarna praful de copt, zaharul vanilat, sarea si zaharul pudra intr-un bol cu faina.
Puneti untul rece in faina si freacati pana se formeaza firimituri.
Puneti iaurtul grecesc in firimituri, framantati mai intai cu o spatula, apoi cu mainile intr-un aluat elastic si nelipicios.
Asezati aluatul pe folie alimentara si intindeti-l cu un sucitor intr-un strat nu foarte subtire.
Indepartam marginile neuniforme din strat, il impartim in fasii longitudinale cu grosimea de 4-5 cm.
Amestecam gemul cu fulgi de nuca de cocos, intindem pe mijloc umplutura de-a lungul fiecarei fasii de aluat.
Ciupim marginile aluatului fiecarei fasii si inchidem umplutura in interior.
Impartiti in tuburi mici si puneti-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Coaceti fursecurile la 180 de grade timp de 15 minute.
Dupa coacere, fursecurile pot fi rulate in zahar pudra sau fulgi de cocos.
Pofta buna!